Львівщина зацікавлена у співпраці з Федеральною землею Верхня Австрія, – Б. Матолич

Львівщина зацікавлена у співпраці з Федеральною землею Верхня Австрія, – Б. Матолич

15.10.13 12:36 0 899
15 жовтня перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів зустріч з делегацією Парламенту Федеральної землі Верхня Австрія Республіки Австрія на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом.

Метою даної зустрічі стало обговорення питань двосторонньої співпраці, зокрема діяльності у Львівській області підприємств з австрійським капіталом.

Вітаючи іноземних гостей у стінах обласної державної адміністрації, Богдан Матолич зазначив, що Львівщину з Республікою Австрія пов’язують спільна історія та традиції, а двостороння співпраця має значні перспективи для подальшого розвитку:

«Станом на Австрійська республіка вклала 220 млн доларів у розвиток економіки України та Львівщини зокрема. Нам надзвичай приємно, що ці інвестиції знайшли своє відображення у фінансовій діяльності, промисловості, роздрібній торгівлі. Інвестиції лягли в основу створення спільних підприємств з австрійським капіталом , які успішно працюють на території Львівщини», – підкреслив Б. Матолич.

Він відзначив, що найпріоритетнішим питанням України є підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Також основні питання, в яких зацікавлений наш регіон – це питання енергоефективності, альтернативної енергетики, сільського господарства, галузі культури.

Своєю чергою, Президент Парламенту Федеральної землі Верхня Австрія Віктор Зігль поінформував, що Федеральна земля Верхня Австрія – це одна з дев’яти федеральних земель Австрії, яка вважається найіновативнішою і однією з передових у промисловому та господарському секторі: «Наша частка у загальному австрійському експорті складає 60%, відтак наш експорт є міжнародно скерований, також маємо багато фірм, які походять з нашої федеральної землі та представлені в багатьох країнах і, зокрема, на Львівщині», – розповів В.Зігль.

Також під час зустрічі сторони обговорили питання можливої майбутньої співпраці в таких галузях як ІТ-технології та обробка даних, охорона довкілля та охорона пам’яток культурної спадщини.

Підсумовуючи зустріч, перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич запропонував розробити Проект Угоди співпраці Львівської області з Федеральною землею Верхня Австрія, в основу якої будуть покладені усі пропозиції, які будуть цікаві для обох регіонів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прикарпатські платники ...

КОМЕНТАРІ