На два десятки козаків поповнилося Житомирське крайове козацьке товариство

На два десятки козаків поповнилося Житомирське крайове козацьке товариство

15.10.13 13:08 0 856
14 жовтня в актовій залі обласної державної телерадіокомпанії відбулася урочиста Козацька Рада Житомирського крайового козацького товариства «Поліська Січ» Українського козацтва, проведення якої на початку благословили представники духовенства.

На урочисте засідання Козацької Ради завітали представники обласної та міської влади. Голова обласної ради Йосип Запаловський зачитав вітальну адресу з нагоди Дня українського козацтва від себе та голови облдержадміністрації Сергія Рижука.

«Для українців козацтво завжди було взірцем військової доблесті, честі, мудрості та лицарської відваги. У неспокійні часи іноземних вторгнень українські козаки міцно обороняли віру, мораль та звичаї свого народу, стояли на захисті державницьких традицій України. Слава про їхні звитяги ширилася на весь світ. Міцне козацьке коріння мали відомі шляхетні діячі національного відродження та визвольного руху України. Козацька ідея й нині потужно розвивається в Україні та на Житомирщині зокрема. Нащадки війська козацького активно працюють над втіленням у життя найкращих мрій своїх предків», - йдеться у вітанні, яке було вручено отаману козацького товариства Анатолію Шевчуку.

Житомирське крайове козацьке товариство у цей день поповнилося на 21 козака та козачку. Усі бажаючи в залі мали змогу скласти козацьку присягу. Таке бажання виявили й 3 маленькі хлопчики, які тепер мають почесне звання джурів.

На засіданні Козацької Ради членам товариства було вручено подяки та грамоти. Високими нагородами відзначили двох почесних членів товариства: Олександра Матвійчука орденом «За мужність» та Володимира Яцкевича орденом «1025-річчя Хрещення Русі».

На завершення урочистої частини відбувся концерт зразкового козацького духового оркестру «Енергія» до Дня українського козацтва.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Якщо Блохін не виведе ...
Наступна новина: Львівщина: подяка!

КОМЕНТАРІ