У Рівненській області директор товариства виплатив працівникам заробітну плату після порушення кримінального провадження

У Рівненській області директор товариства виплатив працівникам заробітну плату після порушення кримінального провадження

15.10.13 12:36 0 811
В Законі України «Про оплату праці» чітко затверджено, що виплата заробітної плати проводиться в першочерговому порядку. Всі інші фінансові зобов’язання реалізуються фірмою, підприємством, організацією після видачі працівникам заслуженого заробітку. Інакше вчинив директор рівненського товариства, заборгувавши 15 підлеглим понад 126 тисяч гривень.

Під час перевірки з’ясувалося, що за липень 2011 року та березень 2012 року директор, маючи на рахунку товариства кошти, не виплатив підлеглим заробітну плату на суму більш ніж 126 тисяч гривень. Водночас організацією проводилась оплата інших поточних платежів.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати).

Під час судового засідання директор повністю визнав свою вину, щиро розкаявся та зобов’язався не допускати заборгованості з заробітної плати. Крім того, він заявив до суду клопотання про закриття провадження у зв’язку з тим, що до об’явлення обвинувачення заборгованість повністю погашена. Рівненський міський суд виніс постанову про звільнення директора товариства від кримінальної відповідальності, провадження закрито.

Питання додержання вимог законодавства про працю продовжують перебувати на контролі у прокуратурі м. Рівне.

Прес-служба прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прикарпатські платники ...

КОМЕНТАРІ