Тернопілля: у Чорткові оновили «Дорогу в життя» для дітей-інвалідів

Тернопілля: у Чорткові оновили «Дорогу в життя» для дітей-інвалідів

15.10.13 12:59 0 780
Оновлений районний комунальний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Дорога в життя» відкрили у Чорткові. Для того, щоб підопічні центру могли вчитися і проходити процедури у комфортних умовах, було необхідно нове приміщення та апаратура.

Влада і прокуратура району, а також освітні заклади спільними зусиллями змогли допомогти дітям з особливими потребами.

Як повідомляє Тернопільська обласна державна телерадіокомпанія, підвальне приміщення міськради, у якому немає вентиляції, тісні коридори, які давно потребують ремонту. Старі меблі, а ще – стрімкі сходи, які щоразу доводилося долати дітям з обмеженими фізичними можливостями. У таких умовах раніше «реабілітували» дітей-інвалідів. Вони не лише були неприйнятними, але й не відповідали вимогам законодавства про охорону прав дітей. Це встановили під час перевірки, яку провела Чортківська районна прокуратура.

У будівлі зробили ремонт, придбали меблі та відповідне обладнання. Допомагали і студенти місцевих навчальних закладів - педагогічного училища і медичного коледжу. Влада подбала про харчування для дітей, адже раніше кошти на це доводилося просити у спонсорів. Не обійшлося і без подарунків: плазмовий телевізор, пиловсмокутувач та продуктові набори принесли на відкриття гості.

«Батьки дітей з психічними та фізичними вадами, як ніхто інший потребують державної підтримки. Дане відділення, так званого денного догляду, дозволить їм не хвилюватися за дітей протягом робочого дня. На виконання соціальних ініціатив Президента ми повинні забезпечити дітей з особливими потребами не тільки комплексом реабілітаційних заходів, а й належними умовами перебування, харчуванням», - зазначив голова Чортківської РДА Степан Кобіс.

За час діяльності центру, а це понад 10 років, реабілітацію тут пройшли 77 дітей. тут проживатимуть 16 вихованців, та більшість приходять сюди після традиційної школи. У центрі діти проходять масажно-лікувальні процедури, спеціальні фізичні вправи, навчають і граються. Тепер їхнє перебування ту стане набагато комфортнішим, - каже директор Чортківського районного комунального центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Дорога в життя» Марія Анісенко.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: PZU Україна долучилися до ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ