У Тернополі смолоскипним маршем відзначили 71-річчя створення УПА

У Тернополі смолоскипним маршем відзначили 71-річчя створення УПА

15.10.13 12:35 0 887
13 жовтня 2013 року з нагоди 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" спільно з иншими націоналістичними організаціями провели смолоскипний марш центральними вулицями міста. Участь в акції взяли народні депутати Олексій Кайда та Михайло Головко, активісти Тернопільської обласної та міської організацій Всеукраїнського об'єднання "Свобода", жителі та гості міста.

Багатолюдна колона із запаленими смолоскипами під звуки козацького маршу вирушила зі Східного масиву і пройшла центральними вулицями міста до Театрального майдану. "Україна – понад усе!", "Бандера, Шухевич – герої України!", "Героям ОУН–УПА – державне визнання!" – такі гасла лунали на вулицях міста.

"УПА героїчно і жертовно боролася за самостійну і соборну державу, – наголосив у вітальному слові народний депутат України Олексій Кайда. – Багато років повстанці мріяли про справжню Україну. Та їхня загибель була не заради героїзму. Вони поклали своє життя на вівтар незалежности, за нас із вами і за тих, хто буде після нас. Тож молімося за наших Героїв. Нехай наші вчинки стануть ще одним кроком до побудови української України, в якій Герої будуть визнані на державному рівні і належним чином пошановані!".

" ми вшановуємо легендарну армію УПА – армію сильних, армію нескорених. Кожен вояк був людиною високих моральних якостей, людиною чести, людиною слова. На жаль, таких бракує нині, насамперед у владних кабінетах різних рівнів", – зазначив народний депутат України Михайло Головко.

"Ми живемо в незалежній Україні, але війна ще не закінчена. Окупанти і зараз зазіхають на нашу територію, плюндрують історію та національні символи. Наші герої чекають від нас справжньої звитяги і непоборного духу. ми святкуємо ще одне свято – 22-гу річницю створення Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Тому нашим завданням є гордо нести славні імена наших героїв і своїми вчинками будувати ту Україну, про яку мріяли і за яку віддали життя наші герої!", – наголосив очільник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

" наші герої мають бути дороговказом. Але, на жаль, у державі панують не нащадки Бандери, а окупанти-олігархи, які десятиліттями розграбовують і розпродують країну. Та як казав Степан Бандера, наша влада буде страшною для ворогів української нації. Тому настав час повстати з того безладу, до якого довів країну режим олігархічної диктатури!", – зазначив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

Продовжилося святкування концертом на Театральному майдані міста за участи гурту "Рутенія".

Світлини: https://plus.google.com/u/0/photos/104331009406632508844/albums/5934527712339961857

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ