Буковина: Подання звітності з ЄСВ за вересень завершується 21 жовтня

Буковина: Подання звітності з ЄСВ за вересень завершується 21 жовтня

15.10.13 18:13 0 831
До уваги роботодавців ! Подання звіту, як і раніше, протягом 20 календарних днів, наступних за звітним місяцем. Якщо останній день строку подання звіту припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, то останнім вважається перший після нього робочий день. Таким чином, граничний термін подання звіту за вересень — 21 жовтня 2013 року (20 жовтня — неділя). Звітність в паперовому вигляді платники подають в Центри обслуговування платників при державних податкових інспекціях ( час прийому відвідувачів у ЦОП у робочі дні з 9 год. 00 хв. до 20 год. 00 хв. та у суботу – з 9 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв.), а в електронному вигляді платники повинні надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України zvit@sta.gov.ua.
Сплата єдиного соціального внеску, нарахованого за календарний місяць, (крім гірничих підприємств, які повинні сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця) не пізніше 20 числа .
За несплату, несвоєчасну сплату або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів), нараховується штраф у розмірі 10% таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум та нараховується пеня у розмірі 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу.
Якщо підприємство не провадить господарську діяльність, не має найманих працівників, відповідно не нараховує заробітну плату, то звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів ним не подається. Тобто, звіт з прочерками подавати не потрібно.
Відповідна норма визначена пп. 2.13 п. II. Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування затвердженого Наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 454 та Зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20 вересня 2013 року за № 1628/24160.

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ГУ Міндоходів в ...
Наступна новина: Яцецюк та Калинівський ...

КОМЕНТАРІ