Чернівці: Відбулися урочистості з нагоди Дня білої тростини

Чернівці: Відбулися урочистості з нагоди Дня білої тростини

16.10.13 08:00 0 963
15 жовтня, у приміщенні Чернівецького учбово-виробничого об’єднання УТОС відбулись урочистості з нагоди Міжнародного Дня білої тростини. З працівниками підприємства зустрілись секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин і начальник управління праці та соціального захисту населення Альона Долга.

Віталій Михайлович поспілкувався із робітниками підприємства та нагородив інвалідів-виробників об’єднання УТОС за багаторічну сумлінну працю, активну участь в соціальній, трудовій, психолого-практичній реабілітації незрячих та з нагоди Міжнародного «Дня білої тростини» почесними грамотами виконавчого комітету Чернівецької міської ради і грошовими винагородами. Директор підприємства Cільва Сандюк подякувала очільнику міста за увагу до проблем інвалідів. Вона зауважила, що спеціальні комп’ютери для людей з вадами зору, придбані Віталієм Михайлішиним для місцевої УТОСівської бібліотеки, принесли чимало користі, адже техніка, якою раніше довгі роки користувалися незрячі, застаріла.

На Чернівецькому підприємстві УТОС працює близько 220 чоловік, 160 з яких – інваліди за зором. Люди з вадами зору на УВО УТОС виготовляють картонажну продукцію: папки, швидкозшивачі, пакувальну тару, машинки для підшивки паперу. Підприємством проводиться робота щодо соціальної адаптації інвалідів. Діє клуб та бібліотека, медпункт, база відпочинку, їдальня. При клубі працює народно-драматичний колектив, дитячий гурток.

Цьогоріч Чернівецька міська рада планує виділити 5 тисяч гривень на підтримку учбово–виробничого об’єднання УТОС.

Для довідки:

1961 року ООН постановила 15 жовтня відзначати у світі як Міжнародний день білої тростини. Аби привернути увагу усієї громадськості до проблем незрячих людей, Україна долучилася до цієї гуманної акції.

в Україні проживає близько 65 тис. незрячих осіб. Загалом же у світі орієнтовно 314 млн. осіб, що мають порушення зору, викликані різними причинами, з них 45 млн. є сліпими, з яких діти віком до 15 років, за різними оцінками, налічується 1,4 млн.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ