Волинь: 100 млн грн орендної плати за землю вже нарахували в області у поточному році

Волинь: 100 млн грн орендної плати за землю вже нарахували в області у поточному році

16.10.13 08:16 0 746
100 млн грн орендної плати за землю нараховано в області станом на 10 жовтня 2013 року. Про це повідомив на відеоселекторній нараді начальник головного управління Держземагентства області Василь Василенко.

«Для прикладу, в 2009 році сума оренди за землю становила лиш 40,3 млн грн. Починаючи з 2010-го ми проводили планову роботу з місцевими радами, з орендарями і сума нарахувань поступово зростала», - поінформував він.

Разом з тим, Василь Василенко зауважив що середній розмір оренди одного гектара землі становить на Волині 550 грн і загалом коливається від 201 грн на Ратнівщині і до 880 грн у Луцькому районі.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук особливо підкреслив, що 15% відсотків від загального обсягу усіх нарахувань повернуться у сільські ради. Тому варто продовжувати роботу з орендарями, які господарюють на їх землях: «Процес налагоджено. Однак треба і далі працювати з людьми, привчати їх платити за землю в повному обсязі. Мудрий господар це розуміє, решті треба роз’яснювати, що частка цих коштів піде на користь місцевої громади», - наголосив він.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівень розрахунків ...
Наступна новина: Львівщина: в ОДА обговорили ...

КОМЕНТАРІ