Борис Клімчук: Людина повинна бути обізнана з усіма можливостями та пропозиціями і робити вибір свідомо, а не керуватися пропозиціями, вигідними для аптеки

Борис Клімчук: Людина повинна бути обізнана з усіма можливостями та пропозиціями і робити вибір свідомо, а не керуватися пропозиціями, вигідними для аптеки

16.10.13 09:54 0 829
Інформаційна робота в районах щодо можливості отримання хворими на гіпертонічну хворобу життєво необхідних ліків безоплатно або за пільговою ціною є незадовільною. Це підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук на обласній відеоселекторній нараді.

І хоч користь від впровадження такого проекту очевидна, на думку голови облдержадміністрації, втілюється він вкрай неактивно.

Як повідомив заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Валерій Кацаман, в області вже відшкодовано 286 тис.грн компенсації на відшкодування вартості таких ліків. Однак на тлі загальноукраїнської статистики (показник становить 52,4%) Волинь виглядає не в кращому світлі. Як повідомив посадовець, бентежить ситуація в окремих районах нашого краю, де кількість рецептів і відповідно відсоток компенсації вкрай низький. Це,зокрема, Рожищенський (8%), Маневицький (7,1%), Любомльський (9,4%), Ковельський (12%) райони, а також міста Луцьк та Нововолинськ ( 11,9% та 16,9% відповідно).

Борис Клімчук причинами такого стану речей вважає недостатню роботу на місцях: «Держава компенсує до 90% вартості ліків. Це соціальна ініціатива Президента України – зробити життєво необхідні препарати доступними. А в районах, вочевидь, важливість такого проекту не розуміють, не хочуть розуміти чи хочуть заробляти, продаючи хворим дороговартісні ліки?».

«Рецептів виписують мало, люди витрачають зайві кошти, заробляють маленькі аптеки й фармацевти. Цього бути не повинно. Людина повинна бути обізнана зі всіма можливостями та пропозиціями і робити вибір свідомо, а не керуватися пропозиціями, вигідними для аптеки», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Борис Клімчук вважає, що пріоритетна роль у роботі з хворими належить сімейним лікарям, терапевтам та фармацевтам, які перш за все повинні дбати про пацієнта.

Нагадаємо, що Волині цьогоріч передбачено майже 4 млн грн на відшкодування вартості ліків від гіпертонії.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ