На Хмельниччині правоохоронці затримали двох підлітків, які викрадали автівки, щоб … покататися

На Хмельниччині правоохоронці затримали двох підлітків, які викрадали автівки, щоб … покататися

16.10.13 08:33 0 981
На Хмельниччині за розваги на чужих автомобілях двоє 17-річних парубків сядуть на лаву підсудних. Вночі хлопці викрадали машини, і, наїздившись вдосталь, залишали їх, де заманеться. За два дні вони, так би мовити, «позичили» три автівки.

Крали хлопці лише продукт вітчизняного автопрому — «Запорожці» або «Таврії». Як пояснили згодом, їх доволі легко відкрити, та й сигналізації на такі автівки ніхто не ставить. А іноді власники самі залишали машини незамкненими.

Як розказав один із затриманих, вперше вони пішли на злочин, коли були трохи підігріті алкоголем. Все виглядало як екстремальна пригода, про відповідальність ніхто не думав, тож вирішили спробувати ще.

На викрадених автомобілях хлопці каталися за містом аж поки не закінчувався бензин, а потім залишали машини напризволяще і розходились по домівках.

Вийти на слід юних крадіїв вдалося завдяки свідченням власника «Таврії», який застав одного із хлопців у салоні автівки «на гарячому». Чоловік серед ночі вийшов на балкон покурити. І тут у його машини загорілися фари, а в салоні вималювався силует молодика. Чоловік кинувся до нього, але не встиг — зловмисник утік. Та обличчя хлопця власник автомобіля запам’ятав, що допомогло працівникам Віньковецького райвідділу міліції за складеним фотороботом у лічені години затримати неповнолітніх викрадачів.

Стосовно затриманих відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Тепер у хлопців буде час подумати, чи варті були їхні забаганки такої ціни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проблем з видачею ...
Наступна новина: За три роки Волинь отримала ...

КОМЕНТАРІ