В Івано-Франківську вшанували 54 річницю з дня смерті Степана Бандери

В Івано-Франківську вшанували 54 річницю з дня смерті Степана Бандери

16.10.13 08:07 0 883
Вшановуючи 54-тю річницю з дня вбивства Героя України громадськість зібралась біля пам’ятника Степану Бандері на поминальну панахиду та віче

15 жовтня 2013 року виповнилось 54 роки з дня вбивства ідеолога українського національно-визвольного руху, голови проводу ОУН. Вшанування пам’яті Великого борця за Незалежність України у нашому місті завжди збирає громаду, владу й духовенство на спільну молитву, що є свідченням наслідування прагнень Степана Бандери.

священики українських церков відправили поминальну панахиду, а громадськість поставила квіти до ніг провідника.

Це поминальне віче ще раз засвідчило, що Івано-Франківськ послідовно рухається шляхом до втілення ідей та закликів українського національно-визвольного руху. Яз зазначив секретар міської ради Микола Вітенко - незламність духу Степана Бандери є прикладом для наслідування нашого покоління.

«Ми повинні вчитися у Бандери, адже його стійкість, витримка й терпіння заради ідеї незалежності України були незламними. Його особиста історія є жертовною, адже за кілька років каральна машина НКВД замордувала всю його сім’ю, а згодом і його» - сказав Микола Вітенко.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євро-2014 (відбір). Україна ...
Наступна новина: Кубок Кремля. Недовєсов не ...

КОМЕНТАРІ