Львівський театр ім. Ю. Дрогобича відзначено Дипломом на VI Міжнародному театральному фестивалі “Театр. Чехов. Ялта”

Львівський театр ім. Ю. Дрогобича відзначено Дипломом на VI Міжнародному театральному фестивалі “Театр. Чехов. Ялта”

16.10.13 09:54 0 967
Гастрольне турне Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю.Дрогобича увінчалося успішними творчими здобутками та новими мистецькими контактами.

У рамках співпраці Львівщини з регіонами України, ініційованої головою обласної державної адміністрації Віктором Шемчуком, відбувся гастрольний тур театру. Свій мистецький маршрут театр розпочав з Автономної Республіки Крим, а продовжив у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях. За підсумками зазначених гастролей досягнута домовленість про двосторонню співпрацю з Кримським українським музичним театром.

У рамках гастролей колектив театру став учасником VI Міжнародного театрального фестивалю “Театр. Чехов. Ялта”. У зазначеному фестивалі взяли участь провідні театральні колективи з України, Росії, Ізраїлю, Литви, Мексики, Японії та Грузії. Театр ім. Ю.Дрогобича на фестивалі презентував виставу “Тев’є-Тевель”, за яку і нагороджений Дипломом у номінації “За дбайливе відношення до національного колориту і теми інтернаціоналізму в українському театрі”.

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Гамкало щиро привітала директора-художнього керівника театру, заслуженого діяча мистецтв України Миколу Гнатенка з нагородженням колективу театру важливою мистецькою відзнакою та побажала нових творчих досягнень на шляху популяризації театрального мистецтва Львівщини у національному та міжнародному культурному просторі.

Зазначені гастролі відбулись у рамках Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012 – 2014 роки.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: ПРОТОКОЛ наради-навчання ...

КОМЕНТАРІ