Завдяки якісним змінам соціальної політики в Чернігові в десятки разів зросла кількість людей, які отримали фахову допомогу

Завдяки якісним змінам соціальної політики в Чернігові в десятки разів зросла кількість людей, які отримали фахову допомогу

16.10.13 08:07 0 943
На важливості реалізації на належному рівні програм соціальної підтримки та реформування соціальної підтримки населення згідно з Програмою економічних реформ на 2010–2014 роки, а також соціальних ініціатив Президента України акцентувала увагу заступник Чернігівського міського голови Анна Романова під час зустрічі з колективом фахівців із соціальної роботи міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

«Як наголошує Президент України, завданням державної соціальної політики є підвищення ефективності програм соціальної підтримки, посилення їхнього адресного спрямування на підтримку вразливих верств населення, впровадження заходів для соціальної адаптації сімей і дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах», - прокоментувала А. Романова.

Вона переконана, що краще попередити проблему, ніж потім її розв’язувати, та відзначила визначальну роль посилення профілактичної роботи. Саме цей напрямок значно активізувався після запровадження в 2012 році інституту фахівців із соціальної роботи, штат яких у Чернігові зріс із 12 до 78. Це справді дало відчутний результат. Для порівняння: якщо в 2011 році понад дві тисячі сімей отримували соціальні послуги, то в поточному році під соціальним супроводом перебуває 432 сім’ї, а різноманітними послугами – юридичними, психологічними, економічними – з початку року скористалися більше 22-х тисяч клієнтів.

«Ми повинні долати стереотипи суспільства щодо невтручання у родинні справи. Так, для соціального супроводу потрібна згода сім’ї, однак якщо люди бачитимуть реальні позитивні результати від допомоги фахівця з соціальної роботи, то й готових до спілкування стане більше», - звернулася до спеціалістів заступник міського голови.

За словами директора міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяни Кузнецової-Молодчої, основними проблемами сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, як свідчить аналітика,є сімейні конфлікти і насильство, бездоглядність дітей, порушення батьками прав дітей, втрата членами родини життєвих орієнтирів, пов’язаних із відсутністю житла, безробіттям, тощо.

Для забезпечення комплексної допомоги таким сім’ям відпрацьовано чіткий механізм взаємодії Центру із суб’єктами соціальної роботи, закладами соціального спрямування, державними установами та громадськими організаціями. За роки діяльності колектив Центру має в своєму активі безліч прикладів успішного подолання складнощів у сім’ях.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євро-2014 (відбір). Україна ...
Наступна новина: Кубок Кремля. Недовєсов не ...

КОМЕНТАРІ