У Рівненській області здійснено перевірку готовності сил та засобів цивільного захисту до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період

У Рівненській області здійснено перевірку готовності сил та засобів цивільного захисту до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період

16.10.13 08:08 0 898
На виконання Плану основних заходів цивільного захисту Рівненської області на 2013 рік, затвердженого головою Рівненської облдержадміністрації, працівниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області 15 жовтня проведено командно-штабні навчання щодо перевірки готовності сил та засобів цивільного захисту міста Рівне та об’єктових формувань до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період шляхом відпрацювання умовної ввідної на комунальному теплопостачаючому підприємстві ТОВ «Рівнетеплоенерго».

Метою перевірки було визначення ступеня готовності місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту обласного центру до виконання завдань за призначенням.

Перевірка готовності проводилась шляхом відпрацювання умовної ввідної, а саме: «На території ТОВ «Рівнетеплоенерго», внаслідок розгерметизації фланцевого з’єднання газової труби газопроводу низького тиску в районі котла, стався вибух газоповітряної суміші з послідуючим горінням. Внаслідок вибуху пошкоджено котел, зруйновано частину стіни та пошкоджено перекриття будівлі, травмовано 2 людини ».

У ході відпрацювання умовної ввідної, черговим персоналом об’єкта своєчасно було проведено оповіщення персоналу та служб цивільного захисту міста. Залучені до ліквідації аварії сили прибували вчасно, в ході відпрацювання ввідної керівний та особовий склад служб цивільного захисту діяв організовано та з поставленим завданням справився.

На місці умовної аварії було зібрано штаб із ліквідації надзвичайної ситуації, під час роботи якого проведено заслуховування посадових осіб усіх служб, які залучалися до ліквідації НС щодо оцінки обстановки проведених заходів та надання пропозицій для управлінських рішень. У цілому робота штабу, служб цивільного захисту та об’єктових формувань була організована і злагоджена. Посадові особи отримали практичні навики щодо організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру під час несприятливих погодних умов.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Білий дім відкинув план ...

КОМЕНТАРІ