Журналістку Радіо Свобода з Азербайджану нагородили за розслідування корупційних схем

Журналістку Радіо Свобода з Азербайджану нагородили за розслідування корупційних схем

16.10.13 09:09 0 684
Переслідувана владою Азербайджану журналістка Радіо Свобода Хадіджа Ісмаїлова отримала нагороду Global Shining Light Award за розслідування корупційної діяльності родини Президента Азербайджану. Церемонія нагородження відбулась у Ріо-де-Жанейро, під час Глобальної конференції розслідувальної журналістики. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

x «Це визнання великої роботи, яку виконала група журналістів у співпраці з громадськими організаціями, включаючи Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, OCCRP та чеський Центр журналістських розслідувань», – розповіла Хадіджа Ісмаїлова кореспонденту Радіо Свобода у Ріо-де-Жанейро.

?Хадіджа Ісмаїлова постійно перебуває під тиском. Від неї вимагають припинити професійну діяльність.

«Вони продовжують, тиск не припиняється, вже намагаються дістатися членів моєї родини, це безперервна боротьба. Але це варте того. Наша справа надто важлива, тому ми мусимо продовжувати її. Це шкодить журналістиці: я не знаю, як багато журналістів відмовилися від цієї теми, щоб не переживати те,через що доводиться проходить мені. Я рада, що визнання нашої роботи, нагороди, такі як ця, надихають молодих людей, молодих журналістів робити те саме», – каже журналістка Радіо Свобода.

В Азербайджані Ісмаїлова була об’єктом стеження і шантажу: невідомі вимагали від неї припинити журналістські розслідування щодо зловживань азербайджанських високопосадовців та корупції у державному апараті. Хадіджа Ісмаїлова є одним із лауреатів премії «Відвага у журналістиці», яку вручає Міжнародна жіноча медіа-фундація.

За оцінкам американської неурядової правозахисної організації Freedom House засвідчує, Азербайджан є країною, де уряд наразі посилює переслідування своїх супротивників.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: за ...
Наступна новина: В Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ