Правоохоронці визволили із полону хворого чоловіка, якого ув'язнила рідна мати

Правоохоронці визволили із полону хворого чоловіка, якого ув'язнила рідна мати

16.10.13 10:30 0 993
Хворого на психічний розлад – 27-річного сина жінка засадила в дерев’яну клітку, яку збудувала в окремій кімнаті. Його годували і виводили раз на місяць на вулицю подихати свіжим повітрям. Визволили чоловіка із вимушеного полону співробітники міліції. Вони ж і доправили «в’язня» до спеціалізованого лікувального закладу. А стосовно матері розпочали кримінальне провадження за звинуваченням у незаконному позбавленні волі.

До дільничного інспектора міліції звернулись жителі одного з сіл Кролевецького району і висловили припущення, що 65-річна пенсіонерка декілька місяців утримує під замком свого дорослого сина.

За словами заявників чоловік страждає на психічні розлади. За вказаною адресою виїхали співробітники міліції та медичні працівники. Спочатку жінка відмовлялась від спілкування та не хотіла впускати їх до своєї оселі, та згодом все ж таки відчинила двері.

Інформація підтвердилася. В одній з кімнат була збудована дерев’яна клітка. В ній міліціонери побачили оголеного чоловіка.

«Перші слова, які він сказав, коли побачив міліціонерів були «хочу на вулицю гуляти, - розповідає заступник начальника Кролевецького РВ Ігор Солодкий, - в клітці стояв диван. Чоловіка годували і виводили на вулицю раз на місяць.» Медичні працівники забрали його до лікувального закладу.

хворий проходить медичне обстеження. Відносно його матері міліція відкрила кримінальне провадження за ст. 146 ч.2 Кримінального Кодексу України. На запитання слідчих чому вона не віддала сина в спеціалізований медичний заклад, відповіла, що не хотіла з ним розлучатись. Якщо в суді буде доведена провина жінки , розплатою за такий вчинок може стати обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

СЗГ УМВС України в Сумській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Волинським аграріям з ...
Наступна новина: Підозрюваного в убивстві в ...

КОМЕНТАРІ