У Волинській області з початку 2013 року понад 500 людей отримали соціальну допомогу та психологічну підтримку

У Волинській області з початку 2013 року понад 500 людей отримали соціальну допомогу та психологічну підтримку

16.10.13 13:18 0 860
Волинський обласний центр соціально-психологічної допомоги з 2007-го року надає допомогу людям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Заклад розрахований на 20 осіб, які можуть проживати тут до 90 днів. Усі послуги фахівці надають безкоштовно.

За 9 місяців цього року в умовах цілодобового стаціонару перебувало 123 людини. Крім того, 409 осіб звернулися за консультацією. Загалом за час роботи центру більше тисячі знедолених проживали тут і 4500 осіб отримали одноразову допомогу.

У Центрі з людьми постійно працюють, допомагають вирішити їх життєві проблеми і адаптуватись в суспільстві. Молоді мами набувають тут навичок догляду за дитиною чи навіть вчаться готувати. Центр веде й просвітницьку роботу. Нерідко клієнти закладу опановують грамоту.

За словами спеціалістів, найчастіше волиняни потерпають від насильства в сім'ї, дисгармонії в подружніх стосунках, синдрому великого міста, конфліктів між поколіннями. Така картина спостерігається в цілому і по всій країні.

Ірину з Нововолинська чоловік залишив з трьома дітьми. Першими негаразди торкнулися дітей. Хлопчик втікав на вулицю, старша дочка мала проблеми з навчанням. Мати з сім'єю не мали навіть де жити. «Центр допоміг мені знайти себе і реалізуватися в житті. Зараз я вже здобула освіту, маю житло. Діти відвідують школу і гарно вчаться. А сюди, коли ми звернулися, діти тільки на картинках малювали», - розповіла вона.

За сприяння Волинської облдержадміністрації Нововолинська міська рада виділила матері-одиначці соціальне житло. Таких історій зі щасливим фіналом багато.

«За ініціативи Президента України ми стараємося вирішити проблеми незахищених верств населення. Наш заклад фінансується з обласного бюджету. І варто розуміти, що не в кожній області є такі центри. В Україні наш заклад входить в трійку найбільших», - поінформувала директор обласного центру соціально-психологічної допомоги Наталія Мишко.

Цього року в центрі відремонтували дах та встановили нові вікна. А наступного - відремонтують житлові кімнати.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ПРОТОКОЛ наради щодо ...

КОМЕНТАРІ