На Львівщини дільничні інспектори проводять поквартирні обходи громадян з метою попередження правопорушень

На Львівщини дільничні інспектори проводять поквартирні обходи громадян з метою попередження правопорушень

16.10.13 13:00 0 1073
Одним із основних критеріїв оцінки роботи дільничного інспектора міліції є знання реального стану громадського порядку та криміногенної ситуації на території обслуговування, ефективність залучення до охорони громадського порядку населення та громадських формувань.

Професійність дільничного інспектора міліції насамперед визначається його вмінням працювати з людьми, відтак обізнаністю з особливостями закріпленої за ним дільниці. А тому важливо вивчати думку населення, своєчасно виявляти криміногенних осіб, проводити активну роз’яснювальну роботу. Це можливо лише за умови регулярних поквартирних обходів.

Тож із цією метою, правоохоронці Дрогобицького міського відділу міліції здійснюють профілактичні заходи відвідуючи за місцем проживання одиноких осіб похилого віку, здійснюють по квартирні обходи громадян з метою попередження вчинення кримінальних та інших правопорушень стосовно них.

З початку 2013 року дільничні інспектори міліції відвідали 2 324 помешкання у місті Дрогобичі та в населених пунктах Дрогобицького району.

Також, правоохоронці встановлюють та виявляють можливі місця збереження наркотичних та психотропних речовин, місця незаконного вирощування посів маку та конопель, місця зберігання і переробки нарковмісних культур. В ході проведення операції “Мак-2013” правоохоронці Дрогобиччини виявили 6 незаконних посівів та вилучили близько 3 тисяч головок рослин маку.

Дільничними інспекторами здійснюється контроль за кількістю скоєних на адміністративній дільниці злочинів, обставини, які призводять до їх скоєння. Перевіряють осіб, які перебувають на обліку в органах внутрішніх справ, прикмети осіб, що підозрюються у скоєні злочинів та осіб, що скоїли злочини і перебувають у розшуку.

Дільничні інспектори міліції проводить профілактично-роз'яснювальну роботу серед населення з метою формування у свідомості громадян, особливо молоді, правової культури, негативного ставлення до суспільно небезпечних явищ. Надають допомогу громадянам, службовим особам, підприємствам, установам, організаціям, громадським організаціям у здійсненні їх законної діяльності, якщо їм чиниться протидія або загрожує небезпека з боку правопорушників.

Як показує практика, проведення таких профілактичних заходів позитивно впливає на охорону громадського порядку в місті, створює позитивний імідж роботи працівників міліції.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Десятирічна податкова ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ