Житомирщина: проведення заходів щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області

Житомирщина: проведення заходів щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області

16.10.13 13:10 0 1010
У зв’язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней в Російській Федерації, на виконання доручення Прем’єр-міністра України в регіоні постійно ведеться робота по виконанню протиепізоотичних заходів щодо недопущення занесення африканської чуми свиней на територію області.

Керівники господарств всіх форм власності, де утримуються свині, приписами держветінспекторів попереджені про необхідність дотримання «закритого» режиму роботи з виконанням всіх протиепізоотичних заходів та дотримання технології утримання, догляду та годівлі свинопоголів’я. Всього на теренах області нараховується 75 сільгосппідприємств, з них 38 працює в «закритому» режимі. Регулярно здійснюються перевірки за дотриманням «закритого» режиму роботи свиногосподарств області. Особлива увага приділяється племінним та великотоварнним свиногосподарствам.

Постійно здійснюється контроль за наявністю та переміщенням поголів’я свиней. Проводиться ветеринарно-санітарний контроль та нагляд на ринках, місцях забою тварин. На державних міжнародному та міждержавному ветеринарно-санітарних пунктах (Виступовичі Овруцького району та Майдан Копищанський Олевського району) контролюється ввезення підконтрольних вантажів з інших держав.

При головному управлінні ветеринарної медицини створено робочу групу для контролю та координації дій, направлених на недопущення заносу збудника африканської чуми на територію області. Розроблено план дій при підозрі захворювання африканською чумою свиней. Проведено обласну та 2 кущові наради-семінари по даному питанню, 2 обласних навчання-тренінги по плану дій в разі підозри виникнення захворювання свиней на АЧС та 24 районних.

Спеціалістами ветеринарної медицини області згідно плану протиепізоотичних заходів за відповідний період 2013 року проведено профілактичні щеплення свинопоголів’я проти класичної чуми в кількості – 217,8 тис. голів свиней в господарствах різної форми власності, обстежено понад 173,4 тис. дворів та 287 тис. голів свиней, відібрано 76 проб біоматеріалів від диких свиней та 575 проб від свиней господарств та приватного сектору населення для проведення лабораторного моніторингу АЧС.

На протязі року проведено 4 засідання ДНПК при обласній державній адміністрації по питанню недопущення АЧС на територію області. Відповідні засідання проведено при районних та міських державних адміністраціях.

Проводиться широка роз’яснювальна робота серед населення - надруковано та розповсюджено 11 тисяч листівок у населених пунктах районів, регулярно розповсюджується інформація в обласних засобах масової інформації.

Питання недопущення захворювання африканською чумою свиней знаходиться на постійному контролі департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та головного управління ветеринарної медицини області із проведенням широкої роз’яснювальної роботи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пятов: "Яка різниця, з ким ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ