У Тернополі відбулася презентація книги "Сила Волі. Євген Коновалець"

У Тернополі відбулася презентація книги "Сила Волі. Євген Коновалець"

16.10.13 13:24 0 877
Напередодні 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії в Тернополі відбулася презентація книги "Сила Волі. Євген Коновалець". Подія пройшла в книгарні "Є" за участи автора книги Ігоря Дерев'яного – історика, старшого наукового співробітника Національного музею-меморіялу жертвам окупаційних режимів "Тюрма на Лонського", що співпрацює з Центром досліджень визвольного руху. Присутнім представили першу ілюстровану біографію одного з визначних діячів українського визвольного руху Євгена Коновальця. У презентації книги взяв участь голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода", депутат Тернопільської обласної ради Роман Навроцький.

"Історія творить лідерів так само, як лідери творять історію. Ватажок повстає, кидаючи виклики випробуванням. Подоланням труднощів він складає іспит на право вести решту за собою. Так Євген Коновалець, прийшовши крізь вогонь випробувань Української революції, став тим, хто власним прикладом запалив нове покоління українських патріотів 1920–1930-х задля продовження боротьби. Єввген Коновалець був тією людиною, яка зуміла поєднати дві епохи.

У даній книзі – документи і свідчення очевидців, власні спогади, унікальні фотографії. Інформацію подано кількома рівнями: перший – це основний текст, опис подій життя та діяльности Коновальця. Другий рівень – цікаві факти та довідкові матеріяли, що розкривають особливості історичного процесу. Третій рівень – "голос від першої особи", цитати, у яких видно характер Коновальця, мотивацію його вчинків та ставлення до подій. І четвертий рівень – фотоматеріяли, що оживляють події, які відбулися 50–100 років тому", – поділився враженнями Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віктору Шемчуку та ...
Наступна новина: Тренер збірної Хорватії ...

КОМЕНТАРІ