Спортивні турніри, автопробіг, встановлення пам'ятних знаків, смолоскипну ходу, молебні та низку инших заходів зорганізували тернопільські свободівці на честь 71-ї річниці створення УПА

Спортивні турніри, автопробіг, встановлення пам'ятних знаків, смолоскипну ходу, молебні та низку инших заходів зорганізували тернопільські свободівці на честь 71-ї річниці створення УПА

16.10.13 13:39 0 902
13–14 жовтня 2013 року з ініціятиви районних і міських осередків Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у різних куточках Тернопільщини відбувалися масові заходи, приурочені відзначенню 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії.

14 жовтня 2013 року активісти Шумської та Кременецької районних організацій ВО "Свобода" організували акцію у в селі Антонівці на Шумщині. Зокрема, 1943 року тут розташовувався штаб УПА "Волинь-Південь". До акції долучилися майже 1000 учасників.

Розпочалися урочистости святковим Богослужінням, опісля на кладовищі відслужили панахиду за полеглими воїнами УПА. Участь в акції взяв народний депутат України Михайло Головко.

" ми у такій кількости зібралися тут, аби вшанувати тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність України. Завдяки жертві кожного з них, ми маємо незалежну Україну. Але то ще не така держава, за яку віддавали життя вояки УПА. Боротьба триває, і триватиме до тих пір, доки ми не матимемо справді українського Президента, уряду та поки до влади не прийдуть справжні патріоти", – наголосив Михайло Головко.

Автопробіг, панахида-реквієм та фестиваль патріотичної пісні відбулися у Чортківському районі з ініціятиви місцевого осередку ВО "Свобода".

13 жовтня 2013 року автолюбителі району подолали маршрут всіма населеними пунктами Чортківщини, де є пам'ятники і пам'ятні знаки героям національно-визвольної боротьби. 14 жовтня у місті відбулася панахида біля пам'ятника Степанові Бандері. Продовжилися урочистості у с. Улашківці фестивалем патріотичної пісні.

Панахиди та мітинги-реквієми відбулися у Бучачі, Козові та селах Тернопільського району (с. Ігровиця – біля могили борцям за волю України, та с. Козівка, де на сільському цвинтарі поховано сімох повстанців).

Молебнем біля пам'ятника Степанові Бандері та покладанням квітів до Меморіялу борцям за волю України відзначили річницю створення УПА у Підволочиську.

13 жовтня 2013 року з ініціятиви Зборівської районної партійної організації та Тернопільської обласної "Студентської Свободи" у Залізцях відбулася смолоскипна хода. Активісти якої вимагали визнання боротьби ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою української нації та проголошення 14 жовтня – День створення УПА – державним святом. Жителі селища та гості пройшли центральною вулицею від пам'ятника Т. Шевченку до пам'ятника В. Якубовському з гаслами: "Владо, визнай подвиг УПА", "Бандера, Шухевич – наші Герої".

Напередодні свята у Ланівцях встановили хрест на місці розстрілу вояків УПА. 14 жовтня 2013 року у місті відбулося урочисте покладання квітів до меморіялу воїнам УПА.

З ініціятиви Борщівської районної організації ВО "Свобода" у селі Іванків відбувся концерт патріотичної пісні. Активісти організації відвідали меморіял Роману Шухевичу у селі Гуків, де відслужили панахиду.

Вже третій рік поспіль з ініціятиви Заліщицької районної організації ВО "Свобода" у місті відбувається футбольний турнір, присвячений річниці створення УПА. Відбувся він і цього року.

13 жовтня активісти районної організації взяли участь у відкритті хреста провіднику ОУН-УПА Григорію Гайдею у Звинячині Заліщицького району. 14 жовтня свободівці району спільно з иншими націоналістичними організаціями організували мітинг і покладання квітів до пам'ятника борцям за волю України.

Активно долучилися до проведення різних акцій і обласні молодіжні націоналістичні організації.

Зокрема, як уже згадувалося, "Студентська Свобода" була співорганізатором акції в Залізцях на Зборівщині. Активісти Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Сокіл" організували в Тернополі товариський футбольний матч пам'яти героїв УПА між командами "Сокола" та фанатами місцевої футбольної команди "Нива". Участь у матчі також взяли депутати-свободівці Тернопільської обласної та міської рад.

Фото: https://plus.google.com/u/0/photos/104331009406632508844/albums/5934904741042324161

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці затримали ...
Наступна новина: Впровадження пілотного ...

КОМЕНТАРІ