Тернопілля: Михайло Головко взяв участь в урочистостях на Зборівщині та Збаражчині

Тернопілля: Михайло Головко взяв участь в урочистостях на Зборівщині та Збаражчині

16.10.13 13:09 0 983
12 жовтня 2013 року у Збаражі напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці та 71-річчя створення УПА на міському цвинтарі відбулася відправа-реквієм за загиблими Січовими Стрільцями. Священнослужителі різних конфесій відправили панахиду за тими, хто поклав своє молоде життя у боротьбі за самостійну Україну.

Спільною молитвою присутні просили у Господа, щоби зберіг у вічності душі героїв української нації. У щирій розмові священики закликали нинішнє покоління земляків бути гідними сміливців, які загинули та не зрадити їхніх ідеалів.

Народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Головко під час виступу зазначив: "Наші батьки заплатили кров'ю за наше життя, кров'ю ж писані сторінки визвольної боротьби українського народу. Наша історія знає сотні перемог. Кожне покоління українців мало своїх героїв, які зі зброєю в руках боронили свою землю від ворогів. Незалежність нам не впала з неба, за цю омріяну свободу мільйони патріотів віддали своє життя. Саме тому ми повинні шанувати і берегти пам'ять про цих хлопців, які не шкодували себе заради майбутніх поколінь".

13 жовтня 2013 року Михайло Головко взяв участь у церемонії відкриття меморіяльної дошки загиблому в Афганістані воїну інтернаціоналісту Анатолію Бабаку у селі Залісці, Збаразького району. На відкриття пам'ятної дошки у школі, де навчався Анатолій Бабак, прибули односельчани, однокласники, школярі, учасники бойових дій та учасники районної спілки ветеранів Афганістану.

"Українці завжди славилися мужністю, хоробрістю, силою – саме тому так часто наших хлопців кидали на найважчі ділянки бойових дій. Це було і за українського козацтва, і в Першій світовій війні, і у Другій світовій війні, а також і під час різних локальних бойових дій. Це саме сталося і в Афганістані. Україна зазнала найбільше людських втрат у цій безглуздій війні. Ми можемо лише захоплюватися мужністю цих людей і надіятися, що подібні жахіття більше не повторяться", – заявив Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Пятов: "Яка різниця, з ким ...

КОМЕНТАРІ