На Тернопіллі мережа надання гемодіалізної допомоги потребує розширення

На Тернопіллі мережа надання гемодіалізної допомоги потребує розширення

16.10.13 13:14 0 720
Питання забезпечення хворих на гостру форму ниркової недостатності безперебійним гемодіалізним лікуванням обговорювалося під час круглого столу в КУТОР «Університетська лікарня». Учасники шукали шляхи продовження фінансування придбання витратних матеріалів для надання медичної допомоги пацієнтам у зв’язку із неприйнятим обласним бюджетом на 2013 рік.

«Поряд з вирішенням цього питання, яке лежить як в правовій, так і в політичній площині, ми повинні працювати над розширенням мережі надання гемодіалізної допомоги, — каже заступник голови Тернопільської обласної ради Олег Боберський. У нашій області гемодіалізне відділення існує лише у в обласному центрі та має філію в Копиченцях. Тому пацієнти із віддалених куточків області змушені долати сотні кілометрів щонайменше тричі на тиждень, щоб отримати медичну допомогу.

Хочу нагадати, що в 2011 році Тернопільською обласною радою прийнято рішення (№ 1216 від 14.07.2011р.) про утворення сателітного відділення нефродіалізного центру у Кременці. Це мало задовольнити потребу в гемодіалізі у північних районах області, – стверджує заступник голови обласної ради. На реалізацію цього проекту з обласного бюджету було виділено 300 тисяч гривень, з них 150 тисяч направлено університетській лікарні на встановлення системи підготовки води для діалізу у Кременецькому відділенні, 39,2 тисячі — на виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення експертизи на здійснення капремонту, ще понад 100 тисяч гривень видатків не були профінансовані казначейством. Кременецька районна рада надала відповідні приміщення у райлікарні. Однак університетською лікарнею цей проект так і не було зреалізовано.

Також існує нагальна потреба відкриття відділення гемодіалізу на півдні області. Тому обласна рада та виконавча влада мають вже зараз виробити план дій, щоб в наступні роки вирішити це питання», — вважає Олег Боберський.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Заваров: "Вся боротьба ...

КОМЕНТАРІ