Олег Тягнибок: «Якщо хтось сподівається, що режим Януковича нині можна перемогти без «Свободи» – він глибоко помиляється»

Олег Тягнибок: «Якщо хтось сподівається, що режим Януковича нині можна перемогти без «Свободи» – він глибоко помиляється»

16.10.13 13:30 0 1027
«Влада розпочала широкомасштабну кампанію з дискредитації «Свободи», для чого застосовують усі можливі брудні прийоми, серед яких чільне місце відведено провокаціям. Натомість ми маємо відповісти ще більшою консолідацією наших партійних лав. Про це заявив лідер націоналістів Олег Тягнибок 16 жовтня 2013 року на XXVII З'їзді Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Виступаючи на з`їзді, лідер ВО «Свобода» зокрема зазначив:

«Початок політичного сезону ознаменував старт президентської кампанії, але в нинішніх умовах це фактично не має сенсу, позаяк правила гри можуть змінитися буквально за місяць до виборів. Ця банда, яка нині при владі, може щось вигадати, аби ошукати не лише політичних опонентів, а головне – українських виборців.

За нинішнього закону про вибори Президента цілком логічним є визначати спільного кандидата від опозиції саме у другому турі. Але в разі зміни правил гри і проведенні виборів в один тур доцільним стане домовлятися про спільного опозиційного кандидата вже одразу. Але поки що це – чиста гіпотетика, бо влада розробляє одразу кілька варіятнів своїх дій, аби забезпечити собі потрібний результат. Режим Януковича, цілком можливо, спробує розіграти сценарій непроведення президентських виборів під будь-яким приводом на кшталт «у державі нині криза, отже це не на часі...» чи чогось подібного. Ще одна лазівка – так звана «Конституційна асамблея», яка покликана змінити Конституцію, а відтак провести вибори Президента у ВРУ.

Нині фактично оголошено «Свободі» інформаційну війну. Нас пісочать і поливають брудом. Це обурює, але й гартує. «Свобода» має чи не найбільш розгалужену партійну структуру, речники націоналістів чи не найефективніше працюють у ВРУ. Закиди щодо «регіонального характеру» партії також зруйновано – навіть від Криму є свободівець у парламенті. Харківщина, Луганщина – вони мають представників-націоналістів у Верховній Раді. А завтра це буде вся Україна без винятку!».

Нині найбільш нагальне завдання – це довибори до Верховної Ради, зокрема в Києві у 223-му окрузі. У столиці немає легітимної влади. І не лише в столиці, а і в Черкасах, Чернівцях, Херсоні. Боячись програти, влада не дає громадянам змінити дискредитованих владців і обрати тих, кому довіряє громада. Але зміни – не за горами. І найперше завдання – домогтися, аби 38-й народний депутат від ВО «Свобода» приєднався до потужної націоналістичної фракції у Верховній Раді України».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ