У Волинській області до 1 січня 2014 року управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації отримає на баланс 4371 км доріг місцевого значення

У Волинській області до 1 січня 2014 року управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації отримає на баланс 4371 км доріг місцевого значення

17.10.13 10:11 0 927
До 1 січня 2014 року управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації отримає на баланс 4371 км доріг місцевого значення. Про практичні аспекти реформування дорожньої галузі йшлося на нараді в першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка.

Начальник управління інфраструктури та туризму ОДА Леонід Кирильчук повідомив, що розпорядженням голови облдержадміністрації від 30 вересня 2013 року створено робочу групу з вирішення питань передачі доріг місцевого значення до сфери управління облдержадміністрації. Керівництвом ОДА та Служби автомобільних доріг в області попередньо погоджені принципові питання. Так, балансоутримувачами доріг загального користування місцевого значення визначено райдержадміністрації. У зв’язку з цим, Службі необхідно підготувати акти прийому-передачі доріг в кожному районі окремо, де зазначать характеристики фізичного стану доріг, протяжність та балансову вартість.

Олександр Башкаленко розповів, що в області визначились із ефективним способом передачі доріг, які будуть обслуговуватись районами, а фінансуватись - обласним та державним бюджетами. «Для того, щоб мати можливість додаткового співфінансування районних бюджетів, краще передати дороги у райони. Це завдання буде виконано до кінця поточного року. Ми створили обласну комісію. Такі ж комісії до кінця тижня створять в районах», - сказав перший заступник голови облдержадміністрації.

Також він повідомив, що наступного тижня буде підписано розпорядження голови облдержадміністрації «Про структуру департаменту інфраструктури», яке набере чинності 1 січня 2014 року. Щоб уникнути проблем на дорогах в зимовий період, в області відмовились від реорганізації їх обслуговування напередодні зими. За словами Олександра Башкаленка, нові механізми управління дорогами загального користування місцевого значення фактично почнуть діяти з квітня-травня наступного року.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові пройде X ...
Наступна новина: Міністр аграрної політики ...

КОМЕНТАРІ