Луцька міська поліклініка № 2 нагороджена медаллю за охорону здоров’я нації

Луцька міська поліклініка № 2 нагороджена медаллю за охорону здоров’я нації

17.10.13 08:51 0 978
Про це на засіданні виконавчого комітету розповіла головний лікар цього комунального закладу Ганна Кравчук, доповідаючи про роботу поліклініки.

До слова, у 2012 році колектив поліклініки взяв участь в конкурсі загальнонаціонального проекту «Флагмани сучасної медицини» і був нагороджений грамотою за вагомий внесок у розвиток іміджу охорони здоров’я України та медаллю за охорону здоров’я нації.

Також Ганна Кравчук поінформувала, що поліклініка надає весь спектр медичних послуг першого рівня 73 тисячам населення.

«Виконуючи завдання з реформування охорони здоров’я, в поліклініці проведено розмежування надання медичної допомоги на 2 рівня, шляхом організації 2 центрів: центр первинної медико-санітарної допомоги, до якого входять три відділення загальної практики сімейної медицини та консультативно-діагностичний центр, організовано надання медичної допомоги для 4500 чоловік мікрорайону Вишкова в амбулаторії сімейного типу на вул.Стрілецькій, замовлено проектну документацію амбулаторії сімейного типу на вул.Наливайка», - розповіла Ганна Кравчук.

За її словами, в поліклініці функціонує локальна мережа, що дозволяє створити автоматизовані робочі місця для кожного лікаря та розпочали роботу з впровадження електронної амбулаторної картки пацієнта. Всю інформацію поліклініки опрацьовує АСУ, оснащене сучасною комп’ютерною технікою.

Щороку впроваджується біля 30 нових методик в лікуванні пацієнтів. Так, придбано лазерний апарат, за допомогою якого проводяться малі хірургічні операції урологами, гінекологами, хірургами.

«Освоєно реабілітаційні методи лікування пацієнтів з патологією хребта, прооперованих з приводу раку молочної залози, хворобою Паркінсона, освоєно пункцію щитовидної залози під УЗД контролем з послідуючою цитологічною діагностикою пунктату», - поінформувала головний лікар.

За її словами, за бюджетні кошти вдалось зміцнити матеріально-технічну базу поліклініки. Зокрема, провели промивку системи теплопостачання, придбали новий автомобіль для пункту невідкладної допомоги, завершили ремонт коридору IV поверху.

Проте є й певні проблеми, адже для покращення надання медичної допомоги потрібно придбати рентгенологічний апарат, УЗД апарат з кардіодатчиком і автомобіль для невідкладної допомоги.

«Також необхідно виділити кошти для капітального ремонту приміщень цокольної частини будівлі поліклініки, які постраждали внаслідок стихійного лиха», - зазначила Ганна Кравчук.

Міський голова Микола Романюк подякував головному лікарю за роботу, впровадження передових технологій.

Члени виконавчого комітету підтримали запропонований проект рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Аграрії Прилуччини ...

КОМЕНТАРІ