У Луцьку реалізовується проект «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади»

У Луцьку реалізовується проект «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади»

17.10.13 08:41 0 900
На засіданні виконавчого комітету директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як доповідала про реалізацію спільного проекту «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади».

Вона зазначала, що з метою запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем, налагодження результативної співпраці громадян і органів місцевої влади, активізації самоорганізації громадян, керуючись законами України, указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, Розпорядженнями Кабінету Міністрів України, відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між виконавчим комітетом Луцької міської ради, Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» та громадською організацію «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» налагоджується співпраця в рамках реалізації спільного проекту «Відкрите Місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади». В рамках проекту буде створено сайт, де будуть реєструватися жителі міста і надсилати свої повідомлення про проблеми. Така форма співпраці, дасть можливість простежити, на якій стадії вирішення питання і при потребі оперативно реагувати.

Голова Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу Михайло Наход розповів, що новий проект не суперечитиме вже діючим у місті, буде дієвим і динамічним, допоможе краще контролювати, яким чином вирішуються проблеми громади. За основу проекту будо взято досвід Росії та Великобританії.

Виконавчий комітет міської ради вирішив утворити робочу групу з питань реалізації спільного проекту «Відкрите Місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» в м. Луцьку, яка щомісяця буде проводити засідання з розгляду поточних результатів, планів та інформації щодо ефективності реалізації спільного проекту. Цим же рішенням затверджено Порядок роботи виконавчих органів Луцької міської ради та підприємств, установ, закладів міської комунальної власності з повідомленнями, що надійшли через Інтерактивну веб-платформу «Відкрите Місто» з використанням геоінформаційних технологій.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ