Правоохоронці Волині знищили наркотичні засоби, вартість яких становить більше двох мільйонів гривень

Правоохоронці Волині знищили наркотичні засоби, вартість яких становить більше двох мільйонів гривень

17.10.13 08:10 0 1053
Вилучені з незаконного обігу наркотики спалили у присутності представників управління Служби безпеки України в області, відділу внутрішньої безпеки обласного управління міліції та засобів масової інформації.

– Поширення наркоманії та наркозлочинності в Україні за останні десять років стало однією з найгостріших суспільних проблем, нерозв’язання якої призводить до заподіяння шкоди здоров’ю людини, негативного впливу на соціальну сферу, а також є сприятливим фактором для збільшення кількості кримінальних правопорушень, – розповів начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області підполковник міліції Ігор Муковоз. – Тому працівники підрозділу проводять ряд заходів із метою виявлення правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків.

Тож на виконання рішень судів області (ухвал та вироків) працівники УМВС України у Волинській області знищили близько 10 кг наркотичних засобів, психотропних речовин як рослинного, так і синтетичного походження, сильнодіючих і отруйних лікарських засобів.

Процедура знищення наступна: після вступу вироку в законну силу наркотичний засіб, який у кримінальному провадженні визнаний речовим доказом, підлягає знищенню. Коли збирається велика кількість наркотиків, створюється комісія у складі працівників міліції та Служби безпеки України для належного їх знищення.

– Перед спалюванням провели інвентаризацію, тож у перерахунку на суху речовину чистого наркотичного засобу знищенню підлягає більше 10 кілограмів наркотиків як рослинного, так і синтетичного походження. За цінами «чорного ринку» їх вартість становить більше двох мільйонів гривень, – повідомив перший заступник начальника – начальник слідчого управління УМВС України у Волинській області полковник міліції Михайло Руденко.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині спокій у ...

КОМЕНТАРІ