Хмельниччина: проведено громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

Хмельниччина: проведено громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

17.10.13 08:21 0 949
Громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти», котра вже багато років проводиться в державі, є важливим аспектом діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій, адже дуже важливо донести до юних громадян вкрай важливу інформацію про правила безпечної поведінки у житті, а також ознайомити їх з реаліями роботи мужньої і самовідданої професії рятівника.

Чергова акція відбулась 15 жовтня у Старосинявському районі Хмельницької області. Рятувальники завітали до школярів та вихованців дитячого садочку селища Стара Синява.

Святковий захід традиційно розпочався зі знайомства з «Народною службою порятунку-101». Рятувальники розповіли дітям про діяльність оперативно-ря­ту­ва­ль­ної служби, про свої нелегкі будні, коли за сигналом «Тривога» мчать рятувати людей, котрі потрапили у біду. І це були не просто слова, бо, наче відтворюючи атмосферу реальних буднів, на майданчик прибув пожежний автомобіль для гасіння умовної пожежі. Сотні крапель води з двох стволів, розсипалися у повітрі срібними струменями, і це було настільки гарне видовище, що діти не втрималися від оплесків. Але тепер вони вже знають, що саме таким контрастним і є життя - чорні кольори людського горя і болю в ньому нерозривно пов'язані зі світлими барвами порятунку і вдячності за врятовані життя...

А про те, що тема безпеки є для них актуальною, підтвердив конкурс тематичного малюнка членів дружини юних пожежних. Діти відобразили всі аспекти можливих ризиків та загроз, пов'язаних з різними надзвичайними ситуаціями - від пожеж та небезпек на воді, до нещасних випадків під час відпочинку на природі.

І, як завжди, неймовірно видовищним та цікавим виявився конкурс «Спритний рятувальник» на швидкість одягання захисного одягу. Четверо найсміливіших та найвправніших конкурсантів різних вікових категорій мали можливість відчути себе справжніми рятувальниками.

Завершуючи акцію, працівники ДСНС Старосинявщини побажали дітям цікавого, змістовного, а головне, безпечного навчання. Директор навчального закладу Неля Цимбаліста подякувала рятувальникам за цікавий захід і наголосила, що свято вдалося, а діти відчули напружений і особливий ритм роботи рятувальника.

Старосинявський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області на ...
Наступна новина: Матчі плей-офф Безус хоче ...

КОМЕНТАРІ