Хмельницька область: співробітники ДСНС контролюють протипожежний стан тваринницьких та птахівничих приміщень

Хмельницька область: співробітники ДСНС контролюють протипожежний стан тваринницьких та птахівничих приміщень

17.10.13 08:01 0 995
З настанням осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду зростає загроза виникнення пожеж на об’єктах сільського господарства та тваринництва.

В Україні щорічно виникають пожежі у тваринницьких та інших сільськогосподарських приміщеннях, на яких гинуть тварини, птиця, знищуються грубі корми, будівлі, пошкоджується обладнання та техніка.

Найбільша кількість пожеж виникає, як правило, внаслідок неналежної організації протипожежного захисту цих об’єктів, порушення правил влаштування та експлуатації електрообладнання, тепловиробляючих пристроїв і пічного опалення, недотримання технології та протипожежного режиму, необережного поводження з вогнем, низької виробничої дисципліни.

З метою недопущення таких пожеж, а також для підготовки об’єктів тваринництва до осінньо-зимового періоду, фахівці ГУ ДСНС спільно з працівниками Департаменту агропромислового розвитку, ветеринарною службою, іншими зацікавленими службами, керівниками господарств та представниками засобів масової інформації області протягом вересня-жовтня активно проводили рейдові перевірки готовності цих об’єктів до експлуатації в холодну пору року.

На даний час органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки області проводяться позапланові перевірки протипожежного стану тваринницьких та птахівничих приміщень, тепловиробляючих установок, електромереж, обладнання для обігріву молодняка, місць переробки і зберігання грубих кормів, вживаються заходи по усуненню виявлених недоліків.

За результатами перевірок проводиться детальний аналіз та інформуються органи влади та місцевого самоврядування.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 17-18.10 у Ратнівському та ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ