На Хмельниччині спокій у місті енергетиків правоохоронці забезпечують разом з козаками

На Хмельниччині спокій у місті енергетиків правоохоронці забезпечують разом з козаками

17.10.13 08:11 0 1030
У Нетішині за допомогою козацького полку з початку року припинено більше ста адміністративних правопорушень та розкрито ряд тяжких злочинів.

Ось уже близько п’яти років, як у місті енергетиків офіційно зареєстрований і активно діє Нетішинський козацький полк Хмельниччини при Міжнародному союзі козаків «Запорізька Січ». На до складу полку входить 56 осіб, у тому числі вісім громадських помічників дільничних інспекторів міліції. Усі вони забезпечені форменим одягом та засобами зв’язку.

Допомога, яку надають члени громадського формування, полягає у забезпеченні охорони громадського порядку, припиненні адміністративних порушень та попередженні вуличної злочинності на території міста. Внесок нетішинських козаків в здійснення профілактики злочинності досить вагомий. Кожні вихідні та святкові дні у вечірній та нічний час, незалежно від пори року, членами громадського формування здійснюється патрулювання на вулицях міста разом з працівниками міліції.

Як зазначає отаман Нетішинського козацького полку Олександр Грицаєнко, спочатку люди з певною іронією ставилися до козаків у складі патруля, але згодом звикли і тепер реагують на них так само, як і на працівників міліції. Така реакція зумовлена ще й тим, що охоронці громадського порядку за основну мету ставлять не складання адмінпротоколів, а профілактичну роботу як серед молоді, так і між людьми більш поважного віку.

Така співпраця дає можливість значно знизити рівень вуличної злочинності та перешкоджає скоєнню адміністративних правопорушень у громадських місцях. Так, з початку року завдяки допомозі козаків працівниками патрульної служби нетішинської міліції було припинено 115 адміністративних правопорушень (розпиття спиртних напоїв у громадських місцях, порушення тиші, дрібне хуліганство, куріння у невстановленому місці) та розкрито ряд злочинів (крадіжки, нанесення тяжких тілесних ушкоджень).

Тож щороку 14 жовтня, у День українського козацтва, правоохоронці мають гарну можливість подякувати своїм громадським помічникам. От і цьогоріч керівництво Нетішинського міськвідділу міліції взяло участь в офіційних заходах з нагоди свята. З привітальним словом до Нетішинського козацького полку звернулись начальник Нетішинського МВ УМВС Роман Гаврилюк та його заступник — начальник міліції громадської безпеки Тарас Гуменюк. Вони подякували отаманові козацького полку за плідну співпрацю та побажали подальшого процвітання й успіхів у нелегкій справі — забезпеченні спокою та порядку у місті.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Волині ...
Наступна новина: Муту: "Якщо випаде Україна ...

КОМЕНТАРІ