У Львівській області Ірина Сех відзначила Покрову разом із громадою Красного

У Львівській області Ірина Сех відзначила Покрову разом із громадою Красного

17.10.13 08:54 0 945
Народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Сех у день Покрови Богородиці та 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії відвідала селище Красне Буського району. Цього дня після відправи у церквах у селищі відбулося віче за участи місцевої влади, ветеранів УПА, духовенства, громадськости.

Виступаючи на вічі, Ірина Сех привітала громаду з нагоди 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії та святом Покрови Божої Матері. "Цей день для нас усіх – це національне свято вшанування геройського чину вояків Української Повстанської Армії. Та передусім – це день тих, які пожертвували своєю молодістю, особистим щастям, здоров'ям, а инколи життям заради великої мети. Тому найкращі побажання, уклін і шана – легендарним воякам, ветеранам УПА", – зазначила Ірина Сех.

Вона також закликала молоде покоління українців продовжити чин своїх славних предків і бути гідними наших героїв.

Далі відбулося покладання квітів до братської могили повстанців та могили головнокомандувача УПА Василя Кука та вшанування полеглих хвилиною мовчання. Священики місцевих церков відслужили біля могил панахиду. Після молитви заслужений артист України, депутат Львівської обласної ради свободівець Остап Стахів виконав повстанські пісні.

По завершенню віча Ірина Сех відвідала історико-краєзнавчий музей селища, одна з експозицій якого присвячена боротьбі УПА та головнокомандувачу Василю Куку. Для народного депутата працівники музею провели екскурсію.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ