В Житомирській області через замикання електромережі згорів житловий будинок

В Житомирській області через замикання електромережі згорів житловий будинок

17.10.13 08:07 0 969
15 жовтня о 20.00 на пункт зв’язку 9 Державної пожежно-рятувальної частини міста Бердичів надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку в селі Скраглівка.

По прибуттю рятувальників на місце виклику горіла кухня, перекриття та дах будинку. Доки батьки були на заробітках, на господарстві залишався неповнолітній син, за яким наглядали родичі. Хлопець розповів рятувальникам, що того вечора до нього завітав товариш. За грою у комп’ютерні ігри він помітив, що періодично мерехтить світло.

Причину юнак виявив швидко – на кухні знаходився електричний котел. Коротке замикання у ньому і викликало стрибок напруги та, як наслідок, пожежу у будинку. Як стверджують рятувальники, швидкому розповсюдженню полум’я сприяло те, що стеля була обшита вагонкою, під якою йшов утеплювач та дерево.

На жаль, про подію потерпілий повідомив запізно. Рятувальники не одразу змогли приступити до ліквідації пожежі через те, що на вводі до будинку прогоріла електропроводка, яка впала на землю та створювала небезпеку як для вогнеборців, так і безпосередньо для людей. Бійцям ДСНС довелося чекати, доки бригада Бердичівського РЕМ знеструмить населений пункт. Під час ліквідації пожежі вони винесли з приміщення 3 газових балони. Від вогню вдалося врятувати одну кімнату та не допустити розповсюдження полум’я на сусідні будівлі, що знаходилися неподалік.

Всередині будинку вигоріло оздоблення, стеля кухні та покрівля. Остаточна причина займання та заподіяні пожежею збитки встановлюються.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Роман Навроцький: "В ...

КОМЕНТАРІ