В Житомирській області у селищі Лугини відбулася громадська акція "Запобігти. Врятувати. Допомогти"

В Житомирській області у селищі Лугини відбулася громадська акція "Запобігти. Врятувати. Допомогти"

17.10.13 08:27 0 897
16 жовтня в смт Лугини було проведено акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». За ініціативою Державної служби України з надзвичайних ситуацій у регіонах України вже кілька років проводяться подібні заходи. Метою акції є привернення уваги громадськості до питань цивільного захисту, навчання населення основам безпеки життєдіяльності та підняття престижу оперативно-рятувальної служби.

Всі події в рамках акції проходили на центральному стадіоні селища Лугини. Захід став справжнім святом, на яке були запрошені працівники освіти, мешканці та гості району.

Голосна сирена повідомила всіх присутніх про початок акції. Протягом кількох годин рятувальники Лугин демонстрували бойове розгортання, пожежно-технічне обладнання. Вогнеборці навіть влаштували глядачам шоу у вигляді умовної пожежі. Справжньою родзинкою для найменших гостей свята став показ засобів, які застосовуються рятувальники на практиці для ліквідації пожеж та надзвичайних подій. В ході акції було розповсюджено також сувенірну продукцію та інформаційні листівки із застереженнями.

Окрім безпосередньо лугинських надзвичайників в акції брали участь близько шести десятків учнів 4-7-х класів Лугинської гімназії ім. В. П. Фількова.

Кожен із присутніх мав змогу сфотографуватися на фоні рятувальної техніки та поруч із співробітниками ДСНС. Акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти” вкотре показала, що служба порятунку «101» – це служба, яка не тільки стоїть на варті людської безпеки, а й цілком доступна та відкрита для простих людей.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше трьохсот ...
Наступна новина: ПРОТОКОЛ наради щодо ...

КОМЕНТАРІ