В Житомирській області кадровим фахівцям роз’яснювали нововведення в законодавстві, що регулюють діяльність служби цивільного захисту

В Житомирській області кадровим фахівцям роз’яснювали нововведення в законодавстві, що регулюють діяльність служби цивільного захисту

17.10.13 08:50 0 1038
16 жовтня в Управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області відбулися навчально-методичні збори з начальниками пожежно-рятувальних частин, фахівцями (з персоналу) та особами, відповідальними за роботу з персоналом у підрозділах.

Метою проведення даного заходу є роз’яснення нових вимог законодавства щодо діяльності фахівців по роботі з персоналом. Учасники зборів зосередили свою увагу на двох документах: Кодексі цивільного захисту України та Положенні про порядок проходження служби цивільного захисту особами рядового і начальницького складу.

У зв’язку із введенням в дію Кодексу цивільного захисту України від 1 липня 2013 року, свою чинність втратила ціла низка нормативно-правових актів. Зокрема, вже не є дійсними Закони України «Про Цивільну оборону України», «Про пожежну безпеку», «Про правові засади цивільного захисту» та ін.

Саме тому присутні мали змогу ознайомитися з новими вимогами щодо прийому на службу та звільнення, надання відпусток, порядок проходження служби в органах цивільного захисту тощо. Органи державної влади в оперативному порядку роблять все можливе, аби зміни в законодавстві лише позитивно вплинули на роботу надзвичайників. Варто зазначити, що Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій України приділяє значну увагу впровадженню в службову діяльність вимог Кодексу та Положення.

Враховуючи те, що з 10 вересня 2013 року Положення про порядок проходження служби цивільного захисту особами рядового і начальницького складу офіційно вступило в силу, представниками Управління будуть здійснені виїзди до підрозділів області для роз’яснення основних засад Положення.

Серед найсуттєвіших нововведень доповідачі виділили наступні. Перш за все, це обов’язкове укладання контракту з особою, яка проходить цивільну службу. Якщо раніше існувало дві форми служби (контрактна та кадрова), то тепер діятиме лише перша. Також було вказано на важливість норми щодо ротації особового складу.

Крім того, 15 жовтня відбувся останній призов юнаків до лав Збройних сил України. Держава переходить на контрактну армію. А оскільки на службу цивільного захисту приймаються лише повнолітні громадяни з повною загальною середньою освітою, то на службу можуть бути прийняті й призовники. Також варто зазначити, що у новоствореному нормативному документі чітко прописана заборона жінкам обіймати посади, які пов’язані з ризиком для життя.

Під час проведення зборів присутнім особливо акцентовано та наголошено на дотриманні дисципліни і законності, запобігання та протидії корупції в підрозділах Управління.

В результаті даного заходу усі присутні отримали відповіді на проблемні питання. Завдяки своєчасному та детальному роз’ясненню основних засад нових нормативно-правових актів фахівці по роботі з персоналом обласних підрозділів ДСНС будуть чітко та професійно виконувати свої обов’язки.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ