У Рівненській області рятувальники навчають дітей правилам безпеки життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники навчають дітей правилам безпеки життєдіяльності

17.10.13 08:09 0 960
Сірники, запальнички, петарди, газові та електричні прилади викликають підвищений інтерес у дітей. Не розуміючі, яку небезпеку приховує в собі вогонь дитина може запалити сірника сидячі на ліжку або в кріслі, увімкнути у електромережу праску або камін. На жаль, батьки в повсякденних турботах у більшості випадків не приділяють достатньої уваги та часу вихованню у дітей обережного поводження з вогнем, часто залишають їх без нагляду, що не рідко і є причиною пожежі. Дорослі забувають, що дітям притаманна дитяча допитливість, їм хочеться дізнатися про причини процесу горіння, приваблює дітей саме горіння, але на жаль відчувши запах диму та побачивши вогонь вони лякаються та починають ховатися, а ми вже знаємо, до яких це призводить наслідків.

Тому навчання молодшого покоління правилам безпечної життєдіяльності та діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій має важливе значення для виховання в дітей серйозного ставлення до питань безпеки власного життя й життя тих, хто їх оточує.

З такою метою виховання у дітей культури поводження з вогнем, попередження виникнення пожеж, травматизму та загибелі дітей на пожежах, створення системи протипожежної профілактичної роботи в навчальних закладах, співробітниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводяться Тижні безпеки життєдіяльності в усіх загальноосвітніх, позашкільних і дошкільних навчальних закладах області.

Так, 16 жовтня рятувальники міськрайонного управління ГУ ДСНС завітали у загальноосвітній заклад обласного центру №10.

В рамках заходу, співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій організували виставку пожежно-рятувальної техніки. Діти мали можливість ознайомитися з тактико-технічними характеристиками спецавтомобіля та бойового спорядження. Вогнеборці розповіли, у яких випадках використовується те чи інше обладнання.

З перших хвилин діти юрбою оточили бійців Служби порятунку – усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Найбільше вразили всіх спеціальні ножиці, котрі швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки, і пневмоподушка, котра здатна легко підняти 20-тонний автомобіль і апарати захисту органів дихання без якого робота у задимленому приміщені просто не можлива.

Крім того, дітям у доволі цікавій та ігровій формі рятувальники розповіли, яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації. Окрім демонстрації можливостей техніки та обладнання рятувальники на практиці показали школярам гасіння умовної пожежі.

Керівництво навчального закладу сердечно подякувало співробітникам Держслужби за якісно проведений захід.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роман Навроцький: "В ...
Наступна новина: Правоохоронці Волині ...

КОМЕНТАРІ