У Рівненській області на озброєнні Чудельської місцевої пожежної команди з’явився новий багатофункціональний пожежний автомобіль

У Рівненській області на озброєнні Чудельської місцевої пожежної команди з’явився новий багатофункціональний пожежний автомобіль

17.10.13 08:20 0 1012
15 жовтня на території Чудельської сільської ради Сарненського району в урочистій атмосфері був презентований новий багатофункціональний пожежний автомобіль, котрий став другим в автопарку вогнеборців місцевої пожежної команди.

На урочистому моменті були присутні: голова Сарненської райдержадміністрації Анатолій Остапчук, голова районної ради Микола Драганчук, депутат Сарненської районної ради Олег Жошко, заступник начальника Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук та начальник Сарненського районного сектору підполковник служби цивільного захисту Сергій Мосійчук.

Даний автомобіль є своєрідним «ноу-хау» в галузі пожежної техніки. Адже окрім гасіння пожеж у житловому секторі, автоцистерна з легкістю може розчистити снігові замети, для цього машина обладнана потужним ковшем. На ній також є лебідка за допомогою якою без особливих труднощів можна підняти понтонний міст чи розтягнути понівечені автомобілі після ДТП. Також на машині є дві автономні переносні мотопомпи для відкачки води з підтоплених територій. Сама ж автоцистерна вивозить п’ять тонн води, що дає змогу ефективніше гасити лісові та торф’яні пожежі.

Як розповів голова Чудельської сільської ради Володимир Жук: - «Ідея придбання такого сільського «пожежно-рятувального автомобіля» для потреб громади виникла через лихо, що спіткало село весною цього року. Тоді через значне танення снігу річка Случ вийшла з берегів та затопила пішохідний міст, який розділяє село Чудель на два береги. Підняти міст через брак важкої інженерної техніки змоги не було. Сотні людей опинилися заручниками природної стихії, переправлятися доводилося підручними плавзасобами. Після того, як «велика вода» зійшла, з’явилася нова проблема, десятки підтоплених людських господарств».

Тому і вирішив сільський голова придбати новий пожежний автомобіль, але, щоб він виконував не одну функцію, а декілька і в будь-яку пору року міг стати у нагоді мешканцям.

Заручившись підтримкою громади, порадившись із сільськими та районними депутатами з бюджету розвитку сільської ради були виділені кошти на авто. Заводу-виробнику заздалегідь надали пропозиції, щодо «удосконалення» пожежної автоцистерни для потреб села. Активно допомагав у втілення в життя сміливого плану голови сільської ради депутат Сарненської районної ради Олег Жошко.

І результат не забарився себе чекати. В Сарненському районі з’явився потужний багатофункціональний автомобіль, котрий буде обслуговувати три населені пункти з чисельністю більше трьох тисяч людей у будь-яку пору року. Варто додати, що дана ініціатива отримала численні схвалення з боку керівництва обласної держаної адміністрації та стала прикладом для наслідування іншим керівникам.

За дорученням начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Оглоблі, полковник Ігор Михальчук подарував вогнеборцям Чудельської місцевої пожежної команди чотири комплекти нового бойового одягу та побажав професійної стійкості і витримки.

Потому усі присутні мали можливість ознайомитися з тактико-технічними характеристиками автомобіля та переконатися в його надійності.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська міліція ...
Наступна новина: Хмельниччина: проведено ...

КОМЕНТАРІ