Тернопіль: у «Топільче» забавлялися по-козацьки

Тернопіль: у «Топільче» забавлялися по-козацьки

17.10.13 10:02 0 937
Спортивно-мистецьке свято «Козацькі забави» вирувало 13 жовтня у парку «Топільче». Такі змагання Центр дитячої творчості дітей та юнацтва традиційно проводить до Дня українського козацтва. Свої кращі якості у різних конкурсах та естафетах демонстрували юні козачата - семикласники навчальних закладів міста.

«Всі ми – гідні нащадки козацької слави, послідовники козацької ідеї. Це велика честь і відповідальність водночас, - зазначив у зверненні до присутніх заступник міського голови Леонід Бицюра. - Адже бути козаком – це не тільки носити шаблю і відповідний одяг. Справжній козак в будь-хвилину має бути готовий захищати честь рідної землі і навіть віддати за неї своє життя. Славні запорожці вміли не тільки добре працювати і мужньо воювати, а й гарно відпочивати. шнє свято це вкотре підтверджує. Сподіваюся, завдяки таким дійствам учні шкіл міста перейматимуть кращі традиції і зростатимуть справжніми патріотами».

За підсумками змагань, переможці конкурсу пісні і строю – курінь Тернопільської ЗОШ №3. Ця команда виявилася кращою і в конкурсі піднімання лантуха. Лідерами змагань з ходьби в ходулях стали козачата технічного ліцею, а в козацькій естафеті – козачата школи №16. У перетягуванні линви найспритнішим був курінь школи №24, у метанні списа в ціль - школи №20, а у стрільбі з пістоля – школи №4. На конкурсі отаманів переміг представник школи №19.

Завершилося свято частуванням всіх охочих козацькою кашею.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львові пройде X ...

КОМЕНТАРІ