У Києві вирішується майбутнє транспортної інфраструктури України

У Києві вирішується майбутнє транспортної інфраструктури України

17.10.13 08:37 0 1005
Перший Український Форум транспортної інфраструктури 2013 триває в Києві. Його мета – залучення інвестицій в транспортні інфраструктурні проекти України. Учасники Форуму - представники європейських та міжнародних фінансових установ: Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, Міжнародної автодорожньої федерації, керівники інфраструктурних підприємств України та провідних приватних компаній, що працюють у транспортній галузі. Участь у Форумі бере заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Україна потребує залучення значних фінансових ресурсів , привернення уваги реальних інвесторів. Вирішити цю проблему покликане впровадження інструментів публічно-приватного партнерства, - зазначив Леонід Бицюра. - Механізм такого партнерства був започаткований у Великобританії та Австралії в кінці 80-х років ХХ століття. Відтоді реалізовано майже 3000 масштабних проектів по всьому світу. В наш час цей спосіб залучення капіталу набув ще більшої популярності, з кожним роком зростає кількість таких проектів. В Україні шукати фінансових інвесторів проектів змушені і самі регіони, адже держбюджет не може виділити необхідних коштів на транспортну галузь, житлово-комунальне господарство, зокрема на комплексну реконструкцію дорожньої мережі.

За словами Леоніда Олексійовича, наше місто і область загалом завдяки своєму вигідному географічному розташуванню мають потужний транспортно-транзитний потенціал. Від розвитку транспортної галузі, зокрема доріг, відновлення діяльності аеропорту залежить можливість залучення потужних інвестицій в провідні галузі краю: сільське господарство, промисловість, переробну галузь, туризм.

Тому робиться акцент на розвитку транспортної галузі в місті і області загалом.

Варто зазначити, що в минулому році Тернопільська міська рада презентувала на Міжнародному інвестиційному форумі проект регіонального транспортно-логістичного кластеру на базі Тернопільського аеропорту.

Український Форум транспортної інфраструктури 2013 дає можливість вивчити міжнародний досвід впровадження інфраструктурних проектів в транспортній галузі. Особливо варто відзначити російський проект модернізації аеропортів та польський проект реконструкції автомобільних доріг, - підсумував Леонід Бицюра.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Микола Вітенко: «Міська ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ