Роман Навроцький: "В Україні потрібно розробити ефективну систему дій з викорінення корупції"

Роман Навроцький: "В Україні потрібно розробити ефективну систему дій з викорінення корупції"

17.10.13 08:08 0 946
Засуджуючи корупцію і говорячи про подолання хабарництва, чиновники повинні починати з себе. Як це не смішно, але діюча влада критикує речі, якими сама ж і займається. Днями Президент України під час зустрічі з жінками – Героями України зазначив, що інвестори демонструють більшу цікавість до України завдяки реформам останніх років, які, щоправда, "гальмують" корупціонери. Та хіба можуть засуджувати хабарництво олігархи, які наживаються на кожному нововведенні, які не підвищують зарплат українцям, або й затримують виплату, які стрімко підвищують ціни на товари і послуги, та найголовніше, самі живуть у розкошах, купують дороговартісні будинки не тільки в найкращих місцинах України, а й інших, найпривабливіших країнах світу.

У багатьох державах корупція зовсім не є такою болючою проблемою як у нас, бо представники влади там дбають про народ і своїм прикладом показують, що в країні мають панувати порядок і справедливість, а не тільки думають як наповнити власні гаманці. Звичайно, не будемо порівнювати рівень життя у Німеччині, Сполучених Штатах Америки з рівнем життя людей у нашій державі, але гвинтокрил Президента нашої "бідної" України, що коштує 17 млн. доларів, виявився дорожчим, ніж гелікоптери канцлера Німеччини Ангели Меркель (15 млн. доларів) та Президента США Барака Обами (6,4 млн. доларів).

За дослідженнями експертів, протестувати проти корупції нині готові 68% українців, для цього 36% із них готові мітингувати. Опитані зазначили, що за останні два роки рівень корупції в Україні значно зріс, і що не дивно, 74% респондентів впевнені: державний сектор корумпований. Майже 80% зауважили, що дії уряду в боротьбі з корупцією є не результативними.

На мою думку, в нашій державі потрібно розробити нову, ефективну систему дій із викорінення корупції, що поширюватиметься не тільки на простих українців, а й жорстоко каратиме їх за найменші порушення, а найперше, контролюватиме дії чиновників. Адже нині одні люди за свої вчинки відповідають перед законом, а інші розкрадають державу та чомусь їм усе сходить з рук, а правоохоронці на їхні злочини дивляться крізь пальці.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Ужгородець підстрелив ...

КОМЕНТАРІ