На Хмельниччині проведено спільні тактичні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період

На Хмельниччині проведено спільні тактичні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період

17.10.13 12:02 0 1007
16 жовтня 2013 року на території Мокроволянської сільської ради Білогірського району відбулись спільні тактичні навчання органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту району з питань організації управління при ліквідації надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимовому періоду. Навчання проходили під керівництвом начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області полковника служби цивільного захисту Бориса Болібруха та за участю Голови Білогірської райдержадміністрації Валерія Курсова.

За тактичним задумом, внаслідок сильного вітру, налипання мокрого снігу, ожеледі, сталося порушення транспортного руху на комунальних автошляхах, виникли обриви ліній електропередач, що призвели до знеструмлення близько 15 населених пунктів, відбулося руйнування покрівель житлових будинків.

Для безпосередньої організації і координації аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт утворено штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. В ході навчань проведено позачергове засідання районної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На практиці відпрацьовувались питання тимчасового відселення постраждалого від стихії населення, організації його життєзабезпечення, розгортання пунктів обігріву, забезпечення резервного електропостачання об’єктів життєзабезпечення, а також відновлення автотранспортного сполучення та пошкоджених будівель і споруд.

Навчання дали змогу практично відпрацювати злагодженість дій підрозділів ДСНС та спеціалізованих служб взаємодії при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути в осінньо-зимовий період.

Білогірський районний сектор

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: Депортовані українці ...

КОМЕНТАРІ