На Хмельниччині — чергова жертва телефонних шахраїв

На Хмельниччині — чергова жертва телефонних шахраїв

17.10.13 12:48 0 882
Днями на класичну «вудку» телефонного шахрая потрапила 47-річна мешканка Кам’янця-Подільського. Жінка збагатила здирника більш ніж на 4 тисячі гривень.

По обіді до панянки з невідомого номера зателефонував чоловік та представився її знайомим зі столиці й одразу ошелешив звісткою про те, що перебуває в райвідділі міліції. Мало не плакав та шепотів, що він затриманий за вчинення ДТП і використовує право на один телефонний дзвінок. Після чого повідав невтішну історію про те, як, перехильнувши чарку, сів за кермо і на перехресті збив людину. «Зараз я у відділку, грошей біля мене немає. Перекинь на картку тисячу триста гривень», — благав чоловік. Мовляв, цих коштів вистачить, аби залагодити питання. «Знайомий» постійно наголошував на тому, щоб слухавку жінка не клала, бо ще раз зателефонувати не дозволять.

Тепер уже зрозуміло, що таким чином зловмисник просто не давав змоги потенційній жертві передзвонити знайомому і перевірити інформацію. Кам’янчанка проковтнула «наживку» й виконала усі вказівки додзвонювача. З телефоном в одній руці та кредиткою в іншій довірлива пані попрямувала до найближчого відділення банку і здійснила перерахунок.

Через деякий час чоловік знову зателефонував і попросив ще три тисячі, щоб забрати автомобіль зі штрафмайданчика. І для більшої певності сказав, що поруч з ним міліціонер, який може роз’яснити ситуацію. «Правоохоронець» не представився, а одразу наголосив, що йде на поступки, і що слід зберігати цілковите мовчання та всі квитанції про перерахунок. І знову дорога до банку та переказ коштів.

Не встигла жінка переступити порогу домівки, як пролунав черговий телефонний дзвінок. Чоловік дякував за допомогу і розуміння та повідомив, що його випустили з міліції. Він вільний, однак є проблема — постраждала людина в реанімації. На вирішення питання в лікарні необхідна ще тисяча гривень. Але цього разу кам’янчанка відмовила. Натомість запитала, коли отримає позичені кошти, на що почула коротку відповідь: «Днями. Дякую». На цих словах зв’язок обірвався.

Пізно ввечері жінка таки зателефонувала своєму київському товаришу та дізналась, що з ним все гаразд і що ні в яку ДТП він не потрапляв.

Наступного дня потерпіла звернулась за допомогою до міського відділу міліції. За фактом шахрайства (ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ