У Львівській області у Дублянах свободівці вшанували пам'ять Степана Бандери

У Львівській області у Дублянах свободівці вшанували пам'ять Степана Бандери

17.10.13 13:20 0 926
15 жовтня 2013 року активісти Жовківської районної організації ВО "Свобода" зібралися в Дублянах біля пам'ятника Степанові Бандері, аби вшанувати пам'ять великого Провідника в день його трагічної загибелі. Захід, у якому взяло участь близько півсотні націоналістів, відбувся за ініціативи депутата-свободівця Жовківської районної ради Ігоря Іванюка. Також були присутні міський голова Василь Попович, депутати міськради.

Розпочалося віче з виконання Державного Гімну України. До присутніх звернувся депутат Дублянської міської ради свободівець Данило Тарасюк: "Ми прийшли щоб вшанувати пам'ять людини, яка дала назву цілому народу – бандерівці. Життя Степана Бандери проходило у безперервній боротьбі, а смерть йому заподіяв боягуз в одежі зрадника. Така іронія долі, що виконавцем атентанту став земляк Бандери, сестри якого також були у підпіллі. І коли зовнішньому ворогу забракло сили, він знайшов зрадника між своїми. Радянська імперія зла розраховувала вбивством Провідника погасити визвольний рух українців, але дух Бандери та його величні ідеї не підлягали фізичному знищенню. Тому нам належить взяти за приклад життя і чин Степана Бандери та гідно продовжити його боротьбу".

Учасники віча поклали квіти до пам'ятника Степану Бандері, а також виклали перед постаментом символічний хрест із запалених лампадок. На завершення присутні заспівали повстанських пісень.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ