Львівщина: на Жовківщині відбувся 500-й концерт тріо "Новий час"

Львівщина: на Жовківщині відбувся 500-й концерт тріо "Новий час"

17.10.13 12:24 0 1007
13 жовтня 2013 року в селі Любеля Жовківського району тріо священиків "Новий час" подарували глядачам свій ювілейний 500-ий концерт. Патріотична та духовна акція "Вставайте! Ходімо!" відбулася за сприяння Львівської облради та підкомісії Української греко-католицької церкви "За тверезість життя".

Гостинний зал місцевого Народного дому був ущерть заповнений глядачами, які прийшли почути справжню українську пісню. До мистецького дійства долучилися керівник Жовківської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", депутат Львівської облради Володимир Тістик, помічник-консультант депутата Марія Іванець та заступник голови Жовківської районної ради свободівець Богдан Юрдига.

Впродовж двох годин для присутніх звучали пісні, що проповідують найвищі життєві цінності: віру в Бога та любов до рідної матері, віддане служіння Україні та співчуття до ближнього. Також в рамках заходу, спрямованого на духовне відродження, було представлено відеокліп про згубну дію алкоголю.

Після концерту заступник голови райради Богдан Юрдига привітав любельців зі Святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем козацтва та 71-ою річницею заснування УПА. Для Народного дому Богдан Юрдига подарував портрет Євгена Коновальця – голови ОУН, яка й була ініціятором створення Української Повстанської Армії.

Для тріо "Новий час" цей концерт був особливим, адже виступом в Любелі отці перейшли півтисячний рубіж. З нагоди 500-го ювілейного концерту Володимир Тістик за просвітницьку діяльність вручив тріо грамоти Львівської обласної ради та пам'ятний подарунок.

Три роки дорогами чи бездоріжжям, в холод і спеку "Новий час" поспішав до великих міст і маленьких сіл, аби проповідувати справжні цінності та будувати культуру тверезости серед українських громад. У переддень відзначення річниці створення УПА від Жовківської "Свободи" Володимир Тістик вручив священикам книги "Українська Повстанська Армія: Історія нескорених".

Настоятель місцевого храму о. Володимир подякував за прекрасний виступ та подарував співочому колективу ікони. Для учасників тріо "Новий час" о. Володимир разом із усіма присутніми заспівали "Многая літа".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ