Депортовані українці святкували Покрову на своїх рідних землях

Депортовані українці святкували Покрову на своїх рідних землях

17.10.13 12:04 0 965
13 жовтня 2013 року на українських етнічних землях Польщі відбулися урочистости з нагоди Свята Покрови Богородиці та 71-ої річниці створення УПА. Заходи відбулися за участи народного депутата від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Панькевича та депутата Львівської обласної ради свободівця Ярослава Кравченка, місцевих українських громад та делегацій українців, які були депортовані з цих земель.

У селі Хотинець Ярославського повіту, в українській дерев'яній церкві Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ), відбулася святкова Служба Божа. Цей унікальний старовинний храм 1990 року повернули українській греко-католицькій громаді. 2013 року святиню оголосили об'єктом Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

Після Хотинця українська делегація відвідала могили воїнів Української Повстанської Армії в селі Грушовичах Перемишльського повіту. Свободівці поклали квіти до пам'ятника героям УПА, після покладання квітів відбувся молебень.

Делегація також побувала на українському цвинтарі у Заліській Волі. На цьому цвинтарі за сприяння Львівської обласної ради та завдяки активній діяльности комунального підприємства "Доля" відбувається впорядкування могил та спорудження Меморіяльного комплексу. Українці помолилися біля могил полеглих вояків УПА та українських селян, які загинули тут у 1944–1947 роках.

"Нині маємо нагоду помолитися за наших славних героїв, які знайшли спочинок у рідній землі, вклонитися їхній світлій пам'яти та висловити свою вдячність за їхній подвиг. Завдяки їм ми маємо незалежну державу. Однак бачимо, що наша державність не дає спокою ворогам української нації. Вони об'єднують свої зусилля, тиснуть на нас ззовні, руйнують зсередини, бо не хочуть бачити на карті світу Україну як сильну, квітучу, европейську державу. Але на тлі цього протистояння щоразу більше українців об'єднуються довкола національної ідеї. Свідченням цього є Марш слави УПА, що з кожним роком збирає у столиці України на Покрову все більше учасників", – зазначив у своєму виступі Олег Панькевич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ