Профілактика злочинності - спільний пріоритет у роботі українських та польських правоохоронців

Профілактика злочинності - спільний пріоритет у роботі українських та польських правоохоронців

17.10.13 12:57 0 925
Пріоритетом у боротьбі зі злочинністю для українських правоохоронців та їх польських колег є профілактика злочинності.

Про це йшлося під час спільної прес-конференції 16 жовтня у Львові керівництва Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області та представників делегації міської та воєводської поліції Кракова, в рамках ознайомлення польських поліцейських з програмою реформування львівської міліції „Львів – безпечне місто” та обміну досвідом на базі діючої програми «Безпечний Краків».

Після ознайомлення львівських міліціонерів з досвідом польських колег, які реалізовують програму «Краків – безпечне місто», а поліцейських з Кракова із проектом програми «Львів – безпечне місто» - правоохоронці відмітили, що спільним в обох програмах спрямованих на безпеку міст є акцент на профілактиці злочинності та співпраці з громадськістю.

«Нам є що показати, чим поділитися, є що запозичити. Перебування наших колег у нашому місті, є досить корисним для нас. Ми беремо ті позитивні напрацювання, той позитивний досвід, ті речі, які дозволили підняти рівень роботи поліції в Європі. Аби пришвидшити реформи, які ми розпочали, будемо залучати громадськість»,– зазначив начальник Львівського міського управління підполковник міліції Сергій Зюбаненко.

У свою чергу комендант міської поліції Кракова, молодший інспектор Вадим Диба наголосив на тому, що у справі реалізації польського досвіду в Україні можуть виникнути труднощі через відмінності в законодавчій базі.

«Хоча ми живемо поряд, наші країни межують між собою, але законодавча база зовсім інша. І те, що у нас здається легким, у вас може не передбачатися законодавством. Наприклад, у дорожній сфері, у вас відеореєстрація заборонена, а в нас давно працює», - відмітив комендант міської поліції Кракова молодший інспектор Вадим Диба.

Натомість, Сергій Зюбаненко зазначив, що польський досвід спробують адаптувати під українське законодавство.

Однак, українські і польські правоохоронці відмітили багато спільних напрямків у реалізації програм спрямованих на безпеку міст, передусім – заходи спрямовані на профілактику злочинності та активне залучення до співпраці громадськості.

Ознайомившись з програмою «Львів – безпечне місто» та її першими етапами реалізації під час перебування у Львові, польські правоохоронці, у свою чергу, запросили колег зі Львова відвідати Краків і ознайомитися безпосередньо в дії з програмою «Безпечний Краків».

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чи можна зарахувати суму ...
Наступна новина: 17 жовтня 2013 року – ...

КОМЕНТАРІ