Тернопільські міліціонери утилізували понад 100 кілограмів сиру, який виготовляли у підпільному цеху

Тернопільські міліціонери утилізували понад 100 кілограмів сиру, який виготовляли у підпільному цеху

17.10.13 12:10 0 986
На початку жовтня співробітники ветеринарної міліції УМВС України в Тернопільській області спільно з працівниками Бережанського райвідділу внутрішніх справ виявили цех з переробки молока та виготовлення сирів, який працював без дозвільних документів.

В одному з сіл Бережанського району приватне підприємство з виготовлення популярних сортів сирної продукції розгорнув місцевий житель. Документи на ведення підприємницької діяльності, щоправда, у чоловіка були, і робочі руки найняв без порушень, а те, що сулугуні та бринза повинні проходити кількаступеневий рівень контролю, аби в результаті до покупця надходив якісний товар, бізнесмен, вочевидь, вирішив упустити. Зайва морока, зайві клопоти… Навіщо? Коли в сусідній області знайшлися реалізатори, котрі згодні були брати продукцію без якісних посвідчень та маркувань.

Під час перевірки підприємець так і не зумів надати співробітникам ветеринарної міліції та райвідділу внутрішніх справ відповідних документів, які б засвідчували, що сировина, яку він переробляє, та готова продукція безпечні для споживання. На підприємстві також не працював ветеринарний лікар, котрий би мав контролювати якість молока, з якого виготовляють сири, адже сировину збирають у селян з навколишніх сіл, і хтозна, що потрапляє у бідони. Готовий товар теж мав би проходити жорсткий контроль, та цього не робилося.

Як повідомив начальник відділу ветеринарної міліції УМВС України в Тернопільській області Богдан Табака, вилучену продукцію, а це понад сто кілограмів сирної продукції, утилізували.

За порушення ветеринарно-санітарних умов (стаття 107 КУпАП)та порушення ведення господарства ( стаття 164 КУпАП) підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція припинила ...
Наступна новина: Новий раунд переговорів ...

КОМЕНТАРІ