Працівники внутрішньої безпеки продовжують роботу по виявленню правопорушень серед правоохоронців

Працівники внутрішньої безпеки продовжують роботу по виявленню правопорушень серед правоохоронців

17.10.13 14:00 0 887
У поточному році працівниками внутрішньої безпеки МВС проведено більше 6 тисяч цільових заходів та перевірок органів і підрозділів, направлених на виявлення та документування кримінальних і адміністративних правопорушень, а також порушень дисципліни з боку особового складу органів внутрішніх справ.

За зібраними внутрішньою безпекою матеріалами органами прокуратури розпочато 1359 кримінальних проваджень.

Крім того, за фактами отримання неправомірної вигоди розпочато 199 проваджень, 36 з них – стосовно працівників керівного складу ОВС; 53 провадження – за причетність до незаконного обігу наркотичних засобів, у тому числі 6 – стосовно керівників.

Водночас, особливу увагу керівництво Департаменту внутрішньої безпеки приділяє виявленню, попередженню та недопущенню випадків порушення працівниками ОВС конституційних прав і свобод громадян. За такими фактами розпочато 170 кримінальних проваджень.

У цьому році за розпочатими кримінальними провадженнями вже повідомлено про підозру 323 правоохоронцям та рішеннями судів засуджено 63 колишніх працівники міліції.

Так, рішенням суду визнано винними у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України та засуджені до 5 років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 3 роки, двоє колишніх працівників карного розшуку Одещини. Вони, протягом року, щомісячно, за вирішення питання про неперешкоджання підприємницькій діяльності, вимагали та отримували від громадянина незаконну грошову винагороду – 800 доларів США. Згаданих правоохоронців затримали працівники внутрішньої безпеки та прокуратури під час отримання чергової суми грошових коштів.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ