Чернівці: Працівників харчової промисловості привітали із професійним святом

Чернівці: Працівників харчової промисловості привітали із професійним святом

18.10.13 08:20 0 1306
Cьогодні, 17 жовтня, у малій залі засідань Чернівецької обласної адміністрації відбулись урочистості до Дня працівників харчової промисловості. Представників галузі краю привітали перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Олександр Паскар.

Звернувшись до всіх присутніх, Олександр Паскар, зокрема, сказав: «Це свято людей, які виконують непросту і таку важливу для усіх місію – забезпечують кожного мешканця нашого міста хлібом і усім тим, що додається до нього. Висловлюю всім працівникам галузі глибоку шану і щиру подяку. Вірю, що своєю сумлінною і самовідданою працею ви й надалі вноситимете вагомий вклад у розвиток харчової промисловості міста.»

Він наголосив, що продовольчі товари під українськими торговими марками задовільняють різноманітні смаки споживачів, зростає їхня конкурентоспроможність на світовому ринку. Темпи виробництва та експорту продукції харчової й переробної промисловості постійно збільшуються.

Кращих працівників пiдприємств харчової промисловості краю було відзначено подяками та іншими нагородами.

Для довідки:

Харчова промисловість Чернівців представлена 13 підприємствами, що становить майже 12 % до основного кола промисловості (111 підприємств), які виробляють широкий асортимент харчових продуктів та напоїв.

За 8 місяців 2013 року підприємствами харчової промисловості м.Чернівців реалізовано продукції на суму 158669,2 тис.грн., що складає 10,0% від загального обсягу реалізації промислової продукції по м.Чернівці

Найпотужнішим виробником хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів на ринку м.Чернівців є ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат». Щомісячно підприємство виробляє в середньому 13,5 тис.тонн хліба, 3,8 тис.тонн хлібобулочних виробів, 0,3 тис.тонн здобних та кондитерських виробів. Підприємство забезпечує мешканців м.Чернівців спеціальним видом хліба масового вжитку (соціальнй сорт) – «Орільський». Для потреб медичних та освітніх закладів міста виробляються спеціальні види хліба «Щоденний» та «Біличанський». ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат» в м.Чернівцях та районах області відкрито 39 торговельних кіосків, які здійснюють продаж соціальних сортів хліба та інших хлібобулочних виробів за цінами виробника. Підприємство постійно оновлює асортимент продукції. У 2013 році освоєно 18 нових видів продукції, в т.ч. пиріг «Сирний», хліб «Український», тістечка «Сюрприз», «Пташине молоко» у вафельному стаканчику, «Іриска», «Мереживо» з молочною начинкою.

Високоякісними хлібобулочними виробами мешканців Садгірського району м.Чернівців забезпечує ПП «Садгірський хлібзавод Садгірського РСТ».

Молочні продукти торгової марки «Молочна гора» виробляє ТОВ «Аполло». Асортимент продукції підприємства представлений такими продуктами харчування, як масло вершкове, сичужні сири, пастерізоване молоко, вершки тощо. У 2013 році на підприємстві розпочато виробництво сиру «Фета».

Найпотужнішим виробником рослинних олій на ринку м.Чернівців вже багато років є ПАТ «Чернівецький олійножировий комбінат». Споживачами продукції цього підприємства є не тільки мешканці міста та області, але і ряд сусідніх областей.

Великий асортимент безалкогольних напоїв – солодких і мінеральних вод, виробляє ТОВ «Малбі-Захід». Очищеною питною водою мешканців міста забезпечує ВКЦ «Посейдон».

Високоякісна рибна продукція та морепродукти, які виробляються ТОВ «ГАЛС 2000», вже багато років задовольнють смаки не тільки чернівецьких гурманів, а і користуються заслуженою популярністю в інших містах УкраЇни.

Добре відомі мешканцям міста смачні торти та тістечка, які виробляються ПБП «Кліпсидра», КВКП «ФАГ» та кондитерські вироби ПП «Антарес-7». Високоякісні макаронні вироби виробляє ПП «Грандем», широкий асортимент ковбасних виробів представляє ТОВ «Наладка комерц» ЛТД.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ