В Закарпатській області "Міліціонер повинен вміти вислухати людину, допомогти їй, прийнявши законне й правильне рішення"

В Закарпатській області "Міліціонер повинен вміти вислухати людину, допомогти їй, прийнявши законне й правильне рішення"

18.10.13 08:10 0 943
Цього в першу чергу вимагає від своїх підлеглих начальник Ужгородського райвідділу міліції підполковник Роман Стефанишин.

У четвер, 17 жовтня, прес-конференцію для представників ЗМІ провів начальник Ужгородського РВ УМВС підполковник міліції Роман Стефанишин. Очільник ужгородської районної міліції охарактеризував криміногенну ситуацію в краї та роботу міліції, зупинився на проблемних моментах.

Загалом криміногенна ситуація на Ужгородщині прогнозована й контрольована міліцією, а сам райвідділ за показниками роботи входить у трійку кращих в області. Міліція розкрила цьогоріч всі резонансні злочини в районі, зокрема побутові вбивства у селах В.Добронь, Ботфалва тощо.

Проблемними залишаються крадіжки з дач громадян і ринків. Люди, зокрема жителі Ужгорода, залишають на зиму без нагляду свої дачі, розташовані у віддалених куточках Ужгородщини, і цим користуються різного роду зловмисники. Крадії виламують двері й виносять з дачних будиночків і ділянок усе цінне: домашній та городній реманент, різне залізяччя. Міліція затримала вже кілька груп дачних злодіїв, проте й самі громадяни повинні потурбуватись про охорону своїх дач. На думку керівника районної міліції, у дачних масивах доцільно створити громадські формування з охорони правопорядку або встановити камери відеоспостереження, що відлякуватиме злодіїв.

З приводу останнього, то міліція вже досягла домовленості з головами більшості населених пунктів Ужгородського району про встановлення камер відеоспостереження у їхніх населених пунктах. Чотири такі відеокамери вже діють у Великій Доброні, дві – в Оноківцях, а найближчим часом їх буде встановлено ще в семи населених пунктах Ужгородського району. З часом планується вивести всі камери спостереження на центральний пункт чергової частини Ужгородського райвідділу, що дасть змогу міліції оперативно реагувати на ту чи іншу подію й встановити особу зловмисника. Відеоспостереження на вулицях сіл також дисциплінуватиме водіїв транспортних засобів.

Інша проблема в районі, яка потребує вирішення – це зростання підліткової злочинності. Працівники міліції регулярно проводять профілактичні заходи в навчальних закладах району, працюють із «проблемними» підлітками. Левову частку тих же дачних крадіжок на Ужгородщині скоюють неповнолітні, причому нерідко з інших населених пунктів.

- Колектив у нас молодий, але бажання працювати в особового складу є, а значить є і відповідні здобутки, - каже підполковник Стефанишин. – На перше місце ми ставимо ввічливе ставлення до громадян. Головне в нашій роботі - вислухати людину й допомогти їй, прийнявши законне й правильне рішення. На це я і націлюю весь колектив райвідділу.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Відділення НОК України у ...

КОМЕНТАРІ